Řidič v černém bavoráku uháněl po dálnici D8 směrem do centra Prahy, když upoutal pozornost policisty, který měl právě namířeno do práce „Auto mělo rozbité boční okénko. Policistovi se také nezdál způsob jízdy řidiče,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Muž zákona zavolal své kolegy, kteří se vydali situaci zkontrolovat. 

„Řidič ale začal ulicí V Holešovičkách ujíždět, v kopci naboural do dvou zaparkovaných vozidel a do svodidel,“ uvedl Daněk. Musela to být pořádná šlupka, „své“ auto totiž řidič úplně zdemoloval a pořádnou újmu utrpěly i oba osobáky. „Řidiče policisté na místě za pomoci donucovacích prostředků zadrželi,“ dodal mluvčí. 30letého šoféra, který se zranil, pak záchranáři odvezli do nemocnice.

Hasiči na místě nehodu zajistili proti vzniku požáru. „Podle předběžných informací mělo být vozidlo odcizeno v Německu. Nyní bude předmětem vyšetřování, proč třicetiletý cizinec policistům ujížděl a kde k vozidlu přišel,“ dodal Daněk s tím, že test na drogy měl šofér pozitivní na amfetamin.

Nehoda komplikovala v ulici, která navazuje na Libereckou a na dálnici D8, provoz, kolony se tvořily až na Střížkov.

Fotogalerie
5 fotografií