Poškozená se vracela z práce a převážela v ten okamžik větší obnos peněz,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk. Celá krádež proběhla velmi rychle. Zlodějíček přijel k ženě na kole a beze slova jí z řídítek koloběžky, kterou tlačila ulicí Na Pěšině v Praze 8, strhl tašku i s 400 tisíci. Z ulice pak ujel směrem do Kobyliské ulice.

Policisté nejprve pomocí kamerových záznamů vypátrali zlodějovo kolo, posléze zveřejnili i identikit, který sestavili s pomocí svědka. Pátrání nakonec bylo úspěšné.

„Kriminalisté třetího policejního obvodu zadrželi dva muže a jednu ženu, kteří jsou z krádeže peněz podezřelí. Jedná se o manžele (43 a 45) a jejich jednačtyřicetiletého kamaráda,“ uvedl Daněk 18. dubna. Na krádeži se podle nich trojice vzájemně domluvila - žena dodala informaci, kdy bude okradená převážet velký obnos, řekla to svému muži, který si na ni spolu s kamarádem počíhal. „Ukradené peníze si zloději rozdělili mezi sebou a většinu jich použili na splacení různých dluhů. Přibližně sto tisíc korun se kriminalistům podařilo zajistit,“ dodal mluvčí. 

Jednoho z pachatelů zadržela zásahovka - mohl být totiž nebezpečný:

Video
Video se připravuje ...

Zadržení zloděje, který ukradl 400 tisíc. Policie České republiky

Takhle muž ženu oloupil:

Fotogalerie
7 fotografií