Svátečního klidu se obyvatelé jednoho z bytů v Urbánkově ulici nedočkali - o druhém svátku vánočním se u nich strhlo neuvěřitelné drama. „Zde muž napadl ženu, která následně skončila v péči záchranářů. Muž se před policisty zabarikádoval v bytě,“ popsal celou událost policejní mluvčí Tomáš Hulan. Napadená žena přitom byla jeho vlastní matkou!

„Na místo byla přivolána pražská zásahová jednotka, která musela provést násilný vstup do obydlí a vůči muži museli policisté použít donucovací prostředky v podobě zásahové výbušky, taseru. Muž je zadržen, žena byla převezena se zraněními do nemocnice,“ dodal Hulan.

Podle informací Blesk.cz muž své matce vypíchl oko. Napadená sedmašedesátiletá žena byla při vědomí, se středně těžkými zraněními jsme ji převezli do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Muž se údajně už dříve léčil na psychiatrii, propustit ho měli jen několik dní předtím, než na svou matku zaútočil. Roli přitom nejspíš hrály drogy. 

O den později policisté upřesnili, že muže obvinili z vraždy ve stadiu pokusu. „Vyšetřovatel zároveň podal státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby. K řádnému a úplnému objasnění celé události zadají kriminalisté prvního oddělení krajského ředitelství pražské policie několik znaleckých posudků z různých oborů zdravotnictví,“ doplnil ve čtvrtek Hulan.

Fotogalerie
8 fotografií