Úsek kolem výstaviště a největšího brněnského koupaliště Riviéra čekají zásadní úpravy. Silnice bude širší a pro chodce i cyklisty bezpečnější. „Nově navrhovaná stavba má napravit stávající nedostatky v dopravním řešení velkého městského okruhu,“ vysvětlila primátorka Markéta Vaňková. 

Lávka před prázdninami

Změny se dotknou i vstupu do koupaliště Riviéra, které je jedním z největších v České republice. Přechody pro chodce, které nyní ke koupališti vedou, nahradí lávky. Měly být dokončeny už před letními prázdninami příštího roku.

„Lávka pro pěší a cyklisty k Riviéře by měla být hotová dříve, zhotovitel na to má 290 dnů,“ řekl radní Petr Kratochvíl.

Video
Video se připravuje ...

Zásadní změny: Další část brněnského Velkého městského okruhu bude stát téměř 600 milionů korun. Markéta Malá

Zrušeno bude parkování podél silnice ve směru do Pisárek, vytvořeno bude asi čtyři sta parkovacích míst, tedy méně než doposud. Nové parkoviště bude postaveno u multifunkční haly, která má vyrůst v areálu brněnského výstaviště a už za dva roky hostit mistrovství světa v hokeji.

„Druhá lávka vznikne u velodromu. Vyřeší přístup k zastávce městské hromadné dopravy,“uvedla Vaňková. 

Hotovo za 750 dnů

Odhadované náklady za stavbu této části Velkého městského okruhu se pohybují okolo 600 milionů korun. Z celkové částky zaplatí téměř 320 milionů korun silničáři, město Brno více než 240 milionů korun a teplárny Brno 17 milionů korun.

„Zahájení prací předpokládáme na podzim letošního roku. Práce by měly být hotové za 750 dní, tedy něco málo přes dva roky,“ doplnil Kratochvíl. 

Fotogalerie
7 fotografií