V loňském roce několik brněnských venkovních koupališť prodloužilo sezónu do poloviny září. Letos ale o delším koupání uvažují jen provozovatelé jednoho koupaliště – na ulici Dobrovského. „Všechno bude záležet jedině na počasí, zatím je oficiálně otevřeno do 31.8. Pokud bude hezky a bude nějaká návštěvnost, uvidíme podle situace,“ říká manažer Vojtěch Konečný.

Video
Video se připravuje ...

Brno myslí na školáky: Na koupaliště mají v červnu vstupné zdarma. Markéta Malá

Zpěváci i skákací hrad

Velkou akci na poslední prázdninový víkend plánuje koupaliště Riviéra. Představí se i komik Miloš Knor, moderátor Michal Nesvadba, mažoretky a akvabely. „Pro rodiče a děti jsme připravili víkend plný zábavy. Hned v sobotu si například budou moci zatancovat se soutěžícím ze StarDance Honzou Onderem,“ usmívá se první náměstek primátorky Petr Hladík.

Vstup na Riviéru bude po oba poslední prázdninové víkendové dny levnější než obvykle. „Zazpívat a zahrát přijedou Heidi Janků, Pavel Callta, vokální skupina Kru Kru Voices, kapela Golden Delicious i bubeníci z Ritmo Factory. Je připravena i hudební pohádka a kouzelnické představení. A chybět nebude ani skákací hrad,“ vypočítává Hladík.  

Kraví hora jen uvnitř

Na Kraví hoře se loni venkovní bazény uzavřely až v polovině září, letos to ale bude jinak. Ani rozlučkovou akci toto koupaliště neplánuje. „Budeme letos zavírat na konci prázdnin. Změnou oproti předešlým letem je, že nebudeme na začátku září uzavírat vnitřní bazény kvůli pravidelné odstávce pro revize technologií,“ upřesňuje Kateřina Dobešová, mluvčí Brno-střed.

Fotogalerie
13 fotografií