„Cíl mám jasný. Mít hrubou stavbu do zimy pod střechou. Stavba bude velmi jednoduchá. Základy, obvodové stěny, příčka a střecha. To by za dva až tři měsíce mělo jít,“ je přesvědčen Pavka.

Do té doby je připraven přebývat se svým psem Girou ve vinném sklepě. „Není to tam uzpůsobeno k žití. Jsou tam stísněné prostory. V zimě bude problém s vlhkostí a chladem. Má to ale i výhody, je tam klid,“ říká odhodlaně.

Pavka zatím neví, kolik peněz na obnovu dostane. „Obec ještě nestanovila klíč, jak bude sbírku dělit. Už jsem slyšel názory, že když to lidé poslali lidem, nemělo by to jít na obnovu obecního majetku. Na druhou stranu, z čeho to má ta obec jinak obnovit?,“ chápe problémy obce.

Naději dodávají Pavkovi lidé z celé republiky. „Někdo pomohl materiálně, někdo fyzicky, jiný finančně. Lidé ukázali velké srdce. Snad se najde ještě někdo, jakmile začnu stavět. Nevím, jestli bych to sám dokázal,“ přiznal trochu své obavy.

VIDEO: Takto zaznamenal tornádo jeden z odvážlivců.
Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Další z odvážlivců, který natočil tornádo ve chvíli, když se hnalo jeho ulicí. Domu, kde se skrýval, to odneslo střechu Michal Pelikán

Fotogalerie
153 fotografií