Podle ní Manon Chircen dostala ocenění za vedení tvůrčího procesu a jasně promyšlený umělecký záměr, silnou koncepční vizi a respekt k důležitému tématu představenému s humorným, nicméně intenzivním přístupem.

Další ocenění dostala Clara Nothdurft z německé Akademie múzických umění Baden-Württemberg v Ludwigsburgu jako uznání za vytvoření dynamického scénického a kostýmního designu, který podporoval svět hry s jasným a nápaditým scénickým plátnem, které působilo jako základ pro silnou kolektivní tvorbu v představení s názvem 5.6. - 11. 6. (mrtvý) 15.6. (vzkříšení).

Studentka Polské národní školy filmu, televize a divadla v Lodži Maria Debská získala ocenění za její ztvárnění Marie Stuartovny. Za intenzivní a uvědomělý herecký projev v inscenaci Dogville si odnesla cenu i Karolina Kuklińská z Národní akademie divadelního umění v Krakově.

Cena ředitele festivalu Petra Oslzlého putovala do rukou Franceska Lieneriho z italské školy Conservatorio Santa Cecilia v Římě za hudební kompozici a její interpretaci na scéně v inscenaci Sny o snech.

Přední světovou přehlídku divadelního školství pořádali studenti brněnské akademie. Cílem přehlídky je představit metody a výsledky divadelního školství v různých zemích a zprostředkovat setkání nastupující generace divadelníků mnoha národností.