Policejní hlídka dostala echo, že ve Slavkově někdo dodávkou „pošramotil“ dvě odstavená auta. Jak se ukázalo, situaci zmerčil policista ve svém volnu a okamžitě zasáhl. Vůz zastavil a přivolal kolegy v uniformě.

„Před zkouškou na alkohol se řidič dušoval, že nejspíš bude mít nějaký malý zbytkový alkohol. Z toho se ale nakonec ukázala závratná hodnota dosahující téměř tři promile,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Dvě piva to nebyla

Padla tak verze hříšníka za volantem, že si dal "jen dvě jedenáctky". Navíc se ukázalo, že dodávku řídil bez vědomí jejího majitele. Škoda na nabouraných autech se vyšplhala na 100 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Řidič dodávky na Vyškovsku nadýchal téměř tři promile Policie ČR

„V současné době je případ dopravními policisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. V případě uznání vinny hrozí muži až tříletý pobyt za mřížemi,“ poznamenal mluvčí.

Stovka opilých řidičů

Případ z Vyškovska podtrhuje smutné zjištění, že během velikonočních svátků dopadly hlídky na jižní Moravě stovku opilců za volantem. Na celkem 80 nehodách se podíleli opilí nebo zfetovaní motoristé jednou čtvrtinou.

Fotogalerie
4 fotografie