Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladý řidič (19) vjel do zákazu a choval se podivně: Nadýchal 1,6 promile

Mladý řidič (19) vjel do zákazu a choval se podivně: Nadýchal 1,6 promile.
Mladý řidič (19) vjel do zákazu a choval se podivně: Nadýchal 1,6 promile.  (Autor: MP České Budějovice)
Autor: jel - 
11. dubna 2022
16:41

Teprve devatenáctiletý řidič vozu Škoda Felicia minulý týden v Českých Budějovicích vjel do zákazu vjezdu přímo před policisty. Když ho strážníci zastavili, aby situaci vysvětlil, choval se velmi podivně. Brzy vyšlo najevo proč, byl totiž opilý.

Strážníci v Českých Budějovicích v pátek ráno prováděli běžnou kontrolu. Přímo před nimi vjelo osobní auto značky Škoda do zákazu vjezdu. „Hlídka řidiče zastavila předepsaným způsobem na bezpečném místě a vyzvala jej k předložení dokladů a k podání vysvětlení,“ informovali strážníci s tím, že mladý řidič se začal chovat velmi nervózně.

Pro své chování měl důvod. „Strážníkům sice tvrdil, že před jízdou žádný alkohol nepil, ale následná orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu ukázala něco jiného,“ doplnili policisté. 

Mladík nadýchal nejprve 1,57 promile alkoholu v krvi a při druhé dechové zkoušce dokonce 1,67 promile. Je tak podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případem se nyní zabývá Policie ČR.

Video  Během víkendu řešili strážníci v Praze několik opilých řidičů.  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání