Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie na Broumovsku odhalila pěstírnu konopí! Byla ukrytá v ukrytá v zakopaných kontejnerech

Autor: ČTK - 
28. března 2022
20:56

Nedaleko hranic s Polskem policie společně s TOXI týmem odhalila ilegální pěstírnu konopí ukrytou ve třech přepravních kontejnerech zakopaných v zemi. Pěstírnu měl provozovat dvaačtyřicetiletý muž, jemuž v případě odsouzení za drogové delikty hrozí až 12 let vězení. 

Koncem března se Policii ČR na Broumovsku povedl velký objev. Krajští kriminalisté ve spolupráci s TOXI týmem objevili další pěstírnu konopí. Konkrétně policie odhalila 3 velkoobjemové přepravní kontejnery.

Muž vše maskoval farmářskou činností

Ty byly podle policie speciálně upravené a vybavené technologií pro vnitřní pěstování konopí. Do podzemí se vstupovalo vyzděným schodištěm. „Muž vše maskoval farmářskou činností a legálním pěstováním konopí s nízkým obsahem THC,“ uvedla tisková mluvčí pro Náchodsko a Rychnovsko Lucie Konečná ve zprávě.

Pachatel si mohl přijít až na 1,5 milionu korun

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili 196 rostlin konopí, ze kterých by muž mohl vyrobit 18 kilogramů sušiny. „Dále zajistili nejméně 11 kilogramů usušeného rostlinného materiálu, a za to vše si mohl muž přijít na minimálně 1,5 milionu korun,“ uvedla dále mluvčí. Zajištěné rostliny, sušinu a vybavení pěstírny nechá policie posoudit znalcům.

Muž je podle policie podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Policisté na vyšetřování celého případu dále pracují.

Video  Policie na Broumovsku odhalila pěstírnu konopí v kontejnerech zakopaných v zemi.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Dannero ( 28. března 2022 22:39 )

kdyby viděl seriál Weeds, věděl by že policie humí hledat pěstírny termokamerou, ta jeho podzemní zahrádka musela svítit až do vesmíru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání