Mladý maskovaný muž si to do peněžního ústavu namířil v pátek 12. února dvě hodiny po poledni. K obsluze za přepážkou přisunul igelitový sáček, rozepnul si bundu, vytáhl pistoli a žádal peníze.

„Reálnost hrozby dokonce podpořil vytažením pistole a natažením závěru zbraně. Jakmile získal požadovanou hotovost, z banky zmizel,“ uvedl k případu policejní mluvčí Petr Vala.

Přestože během několika minut dorazili na místo muži zákona a zahájili pátrání, lupič stačil v centru Brna zmizet. Kriminalisté ale získali video, na kterém je jeho počínání v bance zachyceno.

Video
Video se připravuje ...

Lupič se zamilovaným vzkazem na roušce přepadl banku. Policie ČR Brno

Nápadná rouška s nápisem

„Česky hovořící lupič je 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, ve věku mezi 20 až 30 lety. Oblečený byl do černé bundy do pasu typu bomber s kapucí a na hlavě měl černou pletenou čepici. Pod bundou měl maskáčové triko a na nohou kotníčkové boty. Na obličeji měl nasazenou černou roušku s nápisem ,Já ♥ svoji ženu',“ popsal zatím unikajícího útočníka mluvčí.

Zda mohla mít přepadení v Brně-Žabovřeskách i v centru města na svědomí stejná osoba, zatím kriminalisté nepotvrdili.

Pokud by veřejnost měla informace k osobě lupiče, může je sdělit na tísňovou linku 158. „Vzhledem k tomu, že hledaný je ozbrojený, apelujeme na veřejnost, aby se ho v žádném případě nesnažila zadržet,“ zdůraznil policista.

Fotogalerie
5 fotografií