Svého známého vylákali v Žabovřeskách na obchodní schůzku. Tam mu zpřeráželi baseballovou pálkou kosti. Ukradli mu 140 000 korun. V lese za městem ho pak narvali extází, na hlavu mu nasadili igelitový pytel a zmizeli. „Dobře přitom věděli, že jejich oběť bez pomoci zemře,“ konstatovala státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Umírající kluk ale ještě vyslal mobilem signál o pomoc. „Přežil jen náhodou, dnes živoří na vozíčku,“ konstatovala obžaloba. Jeho stav je nevratný, mladíkův život v podstatě skončil.  

Vinu svalují jeden na druhého

Před přísným soudcem Alešem Novotným, který kromě jiného poslal na doživotí za mříže Kevina Dahlgrena, se snaží svalit vinu jeden na druhého.

„Já jen řídil auto. Ostatním jsem plán rozmlouval,“ hájil se Asiat D. A. T. Za šéfa označil stejně jako Patrik I. houslistu Marka V. Mladíkům hrozí za pokus o vraždu 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Šok pro rodinu

Rodinní příslušníci zmrzačeného Vietnamce v soudní síni šokovaně poslouchali zvěrstva, kterých se čtyřlístek pachatelů dopustil na jejich příbuzném.

Zkrotlí mládenci, které raději ani nepřišly do soudní síně podpořit jejich rodiny, na sebe „práskají“. Chtějí se pro sebe domoci nižších trestů.

„V průběhu celého přelíčení bude zásadní, co se komu přesně podaří dokázat,“ nechtěla nicméně spekulovat nad možným trestem státní zástupkyně.