Způsobů, jak pomáhat, je nepřeberné množství. Pokud nechcete Giving Tuesday odbýt jen dárcovskou SMS nebo pár drobnými člověku na ulici, můžete se inspirovat našimi tipy. I štědrost se dá pojmout stylově.

1. Parta z práce

Domluvte se s kolegy, že napečete sladké dobroty a ty pak budete prodávat. Výtěžek pak můžete poslat vybrané neziskové organizaci nebo jej věnovat někomu, kdo se zrovna potýká s těžkostmi. Pokud máte ambice větší, domluvte se na organizaci přímo se zaměstnavatelem. Například Společnost ČEZ každoročně pořádá sbírku „Plníme přání, myslíme na druhé“. Zaměstnanci nejprve vytipují vhodné příjemce, prezentují jejich životní příběhy a následně jim mohou přispět finanční částkou na zlepšení jejich situace. Loni se takto během měsíce a půl vybralo téměř 2,5 milionu korun. Na koho přispívali, se podívejte ZDE.

Autor: ČEZ

2. Zapojit ruce, nohy, hlavu, srdce

Říká se, že čas jsou peníze. Věnovat někomu pár hodin z vašeho dne tak může být hodnotnější než vypsaný šek. Ať už pomůžete s úklidem zahrady místní školy, vyvezete na procházku seniory z domova důchodců, nebo nabídnete neziskové organizaci, že jí pomůžete udělat si pořádek v účetnictví nebo se zorientovat v nové legislativě, bude vás to pěkně hřát u srdce. Některé větší společnosti umožňují zaměstnancům věnovat se dobrovolnické činnosti několik dnů v roce i během pracovní doby. Například parta pracovníků z Jaderné elektrárny Temelín takto každoročně jezdí sbírat odpadky z břehů Vltavy.

Autor:  ČEZ

3. Pomáhat sportováním

Potřebujete svou dávku sportovních endorfinů? Pomáhejte pohybem! Možná se ve vašem okolí organizuje charitativní běh, dobročinný fotbalový turnaj nebo klání v šipkách. A pokud ne, není nic jednoduššího, než si stáhnout aplikaci EPP-Pomáhej pohybem. Ta sportovní aktivitu převádí na body, které pak můžete věnovat neziskové organizaci dle vlastního výběru. Vybírat můžete z dvaceti tří venkovních i vnitřních sportů. A nebojte se, přátelská aplikace myslela i na nás pohybově méně zdatné: body nasbíráte i turistikou nebo procházkou s kočárkem. EPPku si jednoduše stáhnete na App Store i Google Play.

Autor: ČEZ