Programu vévodí jména jako jsou Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Gorillaz, Kygo nebo Shawn Mendes. Sziget se koná na krásném zeleném ostrově uprostřed města, od 8. do 15. srpna sem zavítá více než 450 tisíc návštěvníků z celého světa, aby si na 50 různých dejištích vychutnali jeden z největších evropských festivalů. Jediným letošním zastupcem české hudební scény bude Thom Artway, který vystoupí na Europe Stage v úterý 14. srpna od 18 hodin.

Thom Artway v nasledujícím rozhovoru prozradí, co si na Szigetu rozhodně nenechá ujít a odtajní i plány pro letošní podzim.

Jaký je Tvůj nejlepší zážitek z festivalu?

Bylo to na Colours of Ostrava v roce 2016, kde jsem poprvé hrál před takovým množstvím lidí a byl to super zážitek, na který moc rád vzpomínám.

Co je pro tebe největším lákadlem na Szigetu, jakou kapelu si rozhodně nenecháš ujít?

Chystal jsem se na Mumford & and Sons, ale hrají příliž brzy. A tak se těším například na Nicka Murphyho aka Cheta Fakera, Lewise Capaldiho a Arctic Monkeys! Věřím ale, že objevím supr nové hudbu!

Chystáš si pro mezinárodní publikum Sziget festivalu nějaký speciální koncertní set?

S kapelou zkoušíme rychý festivalový set. V klubu většinou volíme osobnější písničky, jelikož klubová atmosféra k tomu vybízí a na festivalech to můžeme rojzet jinak a víc ve velkém. V září vyjde moje nová deska „All I Know“, takže zahraju také písně z chystaného alba.

Máš za sebou pestrou buskerskou minulost. Užíváš si cestování?

Zrovna jsem na třítýdenním busking tripu. Letos cestuju po Itálii. Na takové cestě si vždycky připomenu jak vděčný jsem za to, co můžu dělat. Jen tak se toulat, poznávat města a  ještě to vždy spojit s hraním. Hodně hudebních nápadů vzejde právě z inspirace těchto míst a lidí.

Jaké jsou tvé plány po návratu ze Szigetu? Co připravujes na letošní podzim? 

Podzim bude opravdu pestrý, 7. 9. vydávám svou druhou desku, které bude předcházet nový videoklip. Album pokřtím 7. 11. v Praze a 21. 11. v Brně. Pojedu také turné po Česku a chystám i koncerty v zahraničí. Takže čekujte můj Instagram, Facebook nebo web, ať vám nic neunikne! 

 

Fotogalerie
7 fotografií