>> Trápí i vás splácení nevýhodných úvěrů? Víme, jak se jich zbavit.

„Žijeme spolu sedm let, přesto si nevzpomínám, kdy jsme se naposledy objali nebo dali pusu. Kvůli dluhům jsme se spolu už ani nebavili. Nevěděl jsem, jak z toho ven. Nemít syna, tak bychom se asi rozvedli,“ přiznává Petr.

Před několika lety si například v nadšení půjčil na rekonstrukci bytu 250 000 Kč za nevýhodných podmínek s úrokem 11,49 % ročně. „Původně jsem chtěl problémy s jejím splácením řešit pořízením další půjčky. Zjistil jsem si ale, že lepší bude spíš tu starou půjčku přenést do jiné banky a platit míň,“ říká Petr. V nové bance na svoji původní půjčku se sazbou 11,49% dostal sazbu 6,9 %.

Ušetřil 40 tisíc a rozvod

„Moje měsíční úspora jen na této půjčce je teď 571 korun a celkově tak na tom úvěru ušetřím 41 129 korun. Výměna staré za novou se vyplatila a žena mi zůstala,“ směje se Petr.

„Když se rodina dusí, jedno z mnoha řešení je přenést si úvěry do jiné banky s lepšími podmínkami,“ uznává Petr. Úrokové sazby se za poslední dobu výrazně snížily a díky tomu je možné ušetřit třeba i desetitisíce korun.

„Je děs, kolik peněz měsíčně jsem vyhazoval oknem a o kolik bych mohl platit míň. Spočítal jsem si to nejprve na webové kalkulačce. Pak jsem oslovil banku Zuno, řekli mi, že takhle refinancovat můžu i několik půjček najednou. Tak jsem toho využil a kromě nevýhodné půjčky na rekonstrukci jsem refinancoval i ostatní naše půjčky a ta úspora je parádní,“ pochvaluje si Petr.

Pokud máte také potíže se splácením půjčky, Blesk vám doporučuje Dobré refinancování se ZUNO na www.zuno.cz. Díky tomu můžete výrazně ušetřit na starých půjčkách. Kolik ušetříte, si můžete jednoduše spočítat přímo na kalkulačce.

Reprezentativní příklad PŮJČKY: Výška PŮJČKY 100 000 Kč, poplatek za poskytnutí 0 Kč, období splácení 60 měsíců, výška měsíční splátky 2070,99 Kč, fixní úroková sazba 8,9 % ročně, celková splatná částka 124 259,40 Kč, RPSN 9,27 % ročně. Pro požádání o PŮJČKU je nutné mít účet v ZUNO.

Kompletní podmínky refinancování naleznete na www.zuno.cz