Silné a krásné! Takové jsou ženy, které v rolích modelek vystupovaly na netradiční módní přehlídce návrhářky Valerie Vrbové v rámci projektu We are next Prague. „Inspirací k mé kolekci se stala Katka, dívka, která kvůli rakovině ve svých patnácti letech přišla o levou nohu, a i přesto našla sílu a odhodlání ukázat, že i s handicapem se dá žít,“ popisuje pro Blesk.cz Valerie Vrbová.

Dodat sílu a povzbudit

Umělkyně se ve své kolekci zaměřila na design protézy a tvorbu oděvů, které ji nebudou zahalovat, ale naopak ukazovat jako designový prvek. „Chceme dodat sílu těm, co se bojí jinakosti, odmítnutí nebo sami sebe. I z nedostatku se dá udělat přednost,“ věří Vrbová.

Jednou z modelek byla i Bára Hájková, o které Blesk.cz už dříve psal. Čerstvé mamince lékaři před třemi lety našli v hlavě velmi vzácný nádor. Život jí zachránila mnohahodinová operace, při které přišla o kus lebky. Z přehlídky byla Bára nadšená.

„Cílem bylo ukázat světu i tuhle část reality, která ve finále není žádné scifi, protože chybějící noha, část lebky, jizvy po těle či odstraněné části vnitřních orgánů jsou bohužel součástí běžného života některých z nás,“ uzavírá Bára.

Je úžasná! Malé tanečnici amputovali nohu, ona ale tančí dál!

Video
Video se připravuje ...

Je úžasná! Malé tanečnici amputovali nohu. Tančí dál Youtube/ Inside Edition

Fotogalerie
27 fotografií