1. Konec odkládání

Ráno přijdete do práce, nasnídáte se, v klidu si uděláte kávu, poklábosíte s kolegy v kuchyňce, přečtete si zprávy na internetu, kouknete se, co je kde ve slevě a jako když luskne, je čas oběda. Komu se tohle někdy nestalo? Co si tyto aktivity, nechat "za odměnu", po odvedené práci? Uvidíte, že budete míň ve stresu a budete mít prostor pro odevzdání práce v čas.

2. Povýšení

Pokukujete po pozici kolegyně, která odchází na mateřskou? Udělejte prezentaci, předejte ji nadřízenému, promluvte si s ním a sdělte mu, proč byste měli být nejlepší volbou. Buďte aktivní a nebojte se. Firmy vždy rádi obsadí místo někým z vlastních řad, který už společnost a její chod zná. A jak se říká, za pokus nic nedáte.

3. Donalé CV

O tom jak dobře napsat životopis, neboli CV bylo napsáno mnoho. Zkuste si pročíst články, kde jsou cenné rady personalistů, zaktualizujte svoje dovednosti i fotografii.  Nezapomeňte, že CV je to první co musí personalistu zaujmout. Buďte jiní a originální, vyplatí se to.

4. Konečně změním místo

Pokud nad změnou uvažujete, teď je ideální příležitost. Pracovní trh je otevřený novým příležitostem. Pečlivě se věnujte bodu 3 a dobře si sepište životopis. Pokud vás nebaví prohlížet množství nabídek práce, stačí se jen registrovat například na jobs.cz  a nabídky vám budou chodit každý den do vašeho emailu.