Jste naivní, pokud si myslíte, že vaše sebevědomí personalista během pohovoru neodhalí.  Nebo si snad dokonce myslíte, že pro práci není až tak důležité? Opak je pravdou!

Neslevujte ze svých nároků

Hledejte si práci, která odpovídá vašim znalostem a zkušenostem. Nemá cenu brát podřadnější práci, časem byste v ní stejně byli nespokojený. Obecně platí, že čím více specializovanou práci umíte, tím větší šanci máte u pohovoru uspět. Možná budete hledat vhodné místo delší dobu, ale zase se nebudete tlačit v davu dalších mnoha lidí.

Prodejte se

Lidé mají tendenci se podceňovat. Určitě jste už zažili pocit, že to, co umíte, je vlastně samozřejmost. Není! Spousta zaměstnavatelů vám potvrdí, že sehnat v dnešní době kvalitní pracovní sílu není nic jednoduchého. Velká spousta lidí totiž o práci umí jen hezky mluvit.

Štěstí přeje připraveným.
Autor: Profimedia.cz

Zjistěte své klady

Možná už je znáte, ale není na škodu si je ještě jednou ověřit. Zeptejte se přímo svých kamarádů a kolegů, ať vám upřímně sdělí, v čem vidí vaše silné stránky a slabé stránky.

I neúspěch k tomu patří

 Uvědomte si, že nějaký ten neúspěch zažil v životě každý z nás. Ano, odmítnutí je těžké a nepříjemné. Zejména v případě, že jich bude více.  Ale věřte, že nejste první, ani poslední. Víte, že jste udělali maximum a tentokrát to prostě nevyšlo. Nezapomínejte, že na některé „oblíbené“ pozice se hlásí třeba až 100 uchazečů! Odpočiňte si a v hledání pokračujte. Hlavně to nevzdávejte!

Zdroj:www.prace.cz