Nakupovat bez jakýchkoli slev je dnes v podstatě exotické. My se v následujících řádcích pokusíme zaměřit na to, kde se s cenovými zvýhodněními můžete setkat a jak je co možná nejlépe využít. Pojďme tedy na jednotlivé slevy a akce podrobněji.

Klasické a online letáky

Znáte to, především lidé v důchodovém věku a mladší jedinci bez práce si udělali ze slevových akcí doslova sport. Schraňují papírové letáky plné slev a postupně je studují. Následně se vydávají do supermarketů ulovit tu možná nejlepší slevovou akci. Vzhledem k dostatku času a vysoké připravenosti se jim to podaří. Jakoukoli opravdu výraznou akci v kamenných prodejnách je totiž zapotřebí podchytit hned v jejím zárodku. Jinak ale není problém najít i dlouhodobější cenové zvýhodnění, jež sice není tak markantní, ale přesto stojí za to. Co se týká standardních akcí znázorněných v letácích, někdy můžete mít i velké štěstí a aktuálně koupíte zboží takto výhodně. Na náhodu se ale čekat nevyplatí a je mnohem lepší se připravit. Na klasické papírové letáky zapomeňte. Na internetu si přímo prohlédněte nabídku online. Učinit tak lze na stránkách konkrétních prodejců i na různých slevových portálech.

Slevy přímo na místě v kamenné prodejně

I takto se dá nakupovat. Můžete vsadit na to, že se setkáte s pádem cen u různého zboží až v prodejně. Takto to ovšem funguje prakticky už pouze u malých obchůdků, kde si mohou občas dovolit některý sortiment zlevnit. Jinak jsou takto řešené slevy také charakteristické pro zboží, jemuž končí minimální doba trvanlivosti. Je ovšem otázkou, zdali o takovéto věci stojíte.

Slevové kódy a kupóny

Výbornou volbou při nákupech online jsou bezesporu slevové kupóny. Fakticky se jedná o kódy složené z různých písmen a číslic. Tyto znaky společně vytváří unikátní kombinaci, která platí pochopitelně jenom pro konkrétní nákup. Zadání takovéhoto slevového kódu není vůbec složité. Prostě si v konkrétním internetovém obchodě nakoupíte a následně daný kód zadáte do připraveného pole. Poté vám bude hodnota slevy deklarované slevovým kódem odečtena z celkové ceny a vy nakoupíte mnohem levněji.

Specifické jednorázové akce

V průběhu roku najdeme i spousty jednorázových slev. Typickým příkladem budiž různé svátky. Na mysli máme kupříkladu Vánoce, Svatého Valentýna, Halloween nebo jiné příležitosti. Velmi oblíbené jsou slevy na Black Friday. Na tento specifický den spousta lidí čeká jako na smilování. Vždyť ceny padají na naprosté minimum. U některého sortimentu se lze setkat s cenovým zvýhodněním až 80 a více procent. Black Friday se řadí mezi akce, které trvají omezenou dobu a často se vztahují pouze na určitý podíl sortimentu. Tím pádem se nevyplatí zaspat. V rámci tohoto svátku nakupování se mnohdy setkáte i se slevou v podobě dopravy zboží zdarma.

Zapomenutý a znovu zrozený cashback

Zajímavou alternativou úspory při nákupu je také cashback. Jde fakticky o vrácení části peněz z nákupu nazpět zákazníkovi. Cashbackové portály dostávají od obchodníků určitý podíl peněz určený na marketingové a propagační aktivity. Z těchto peněz financují samotné vrácené sumy zákazníkům, kteří jdou do eshopu právě přes cashbackový portál.