Je mi 39 let a oba moji rodiče prodělali rakovinu. Poradíte mi, na kolik bych se měl pro případ rakoviny pojistit? Budu mít pojištění kvůli rodinné anamnéze dražší?(Jan B.)

Rodinné dispozice jsou také parametrem pro vstupní posouzení, výsledná sazba je vždy závislá od celkového posouzení vašeho stavu a také výše požadované částky k pojištění.

Dobrý den, mám sjednané pojištění Flexi a jsem s ním spokojená. Narodila se nám dcera, chceme ji také pojistit. Máte nějaké podobné pojištění i pro děti nebo může být pojištěná na mé smlouvě?(Markéta)

Děti můžete bez problémů připojistit na vaší smlouvě, stejně je možné sjednat speciální dětskou verzi FLEXI JUNIOR.

Jsou nějaké situace, kdy je uzavření pojistky v podstatě nezbytné? Doporučil byste životní pojištění každému? Děkuji za odpověď(Dita)

Nezbytnost č.1 a uzavření pojištění je hypotéční úvěr,v takovém případě by neměla pojistka určitě chybět,dalším významným důvodem jsou situace, kdy začnou být na vašem příjmu závislé i další osoby (děti,partner na MD,ošetřování a péče o nemocné atp.)

Zdravím Vás, mám důvěřovat při výběru nejlepšího životního pojištění svému finančnímu poradci nebo poradcům na přepážce jednotlivých institucí? Mám si udělat nějaké srovnaní konkurenčních nabídek? Děkuji(Josef L.)

Pro sjednání pojištění určitě doporučuji se poradit s odborníky, před uzavřením je dobré znát nejenom aktuální nabídku produktů, ale také byste měl být jednoznačně přesvědčen o tom, proč pojištění v takovém a daném rozsahu potřebujete (úvěr, děti, rodina, riziková činnost atd.).

Je něco zbytečné si pojišťovat? Čím se řídit při stanovení pojistných částek? Děkuji, Petra (Petra)

Ověřte si, zda vaše životní/úrazové pojištění platí po celém světě, např. FLEXI má celosvětovou platnost a pokrývá tak všechny případně vzniklé události. Ptáte-li se na pojištění léčebných výloh, pro ty je nutné dosjednat cestovní pojištění, v mnoha případech bývá takové pojištění součástí platebních karet nebo běžných osobních účtů ve vaší bance.

Zaujalo vás toto téma? Celý chat je k nahlédnutí zde.