Několik tisíc před výplatou tak chybí nejméně desítkám tisíc Čechů. Potřebují je na nové spotřebiče, opravu zařízení bytu, doplatky energií, ale často i na základní potraviny. Řešením neočekávané potřeby financí může být rychlá půjčka. Na koho se obrátit?

Půjčit si u banky nebo u nebankovní společnosti?

Aktuální potřebu několika tisíc korun řeší např. paní Radka, která pracuje jako asistentka ve stavební firmě. Firmu trápí nedostatek zakázek, ale nechce zaměstnance propouštět. Oznámila dočasné snížení platu. To ovšem samoživitelka Radka bez cizí pomoci nezvládne. Obrátila se proto nejdříve na banku, kde má účet. Tam jí mohli nabídnout půjčku až od několika desítek tisíc korun, tolik ovšem paní Radka nepotřebuje.

Další variantou jsou nebankovní firmy, které poskytují tzv. rychlé půjčky již od 500 korun s kratší dobou splácení. „Nebankovní společnosti jsou obvykle pružnější a nepožadují po klientech tolik informací a potvrzení. Rovněž jsou ochotny půjčit i lidem s negativními záznamy v registrech dlužníků. Neznamená to však, že půjčí úplně každému. Takové nabídce bych se určitě vyhnul. Naše společnosti kupříkladu nepůjčí klientům s nesplacenými závazky,“ vysvětluje fungování nebankovních firem Rostislav Sikora ze spol. Ferratum.

Půjčujte si jen od prověřených firem

Vyhněte se firmám, které od vás požadují poplatky za schválení žádosti, které s vámi komunikují pouze přes placená telefonní čísla, nebo které na webových stránkách nemají uvedeny kontakty. A jak zmínil Rostislav Sikora ze spol. Ferratum, vyhněte se nabídkám, které slibují půjčku každému.

Jak o rychlou půjčku zažádat?

Buď pomocí SMS, pak se jedná o SMS půjčky, nebo pomocí online formuláře na stránkách poskytovatele půjček. U SMS půjček si dávejte pozor na číslo, na které žádost píšete. Seriózní společnosti využívají běžné číslo, kdy za zprávu zaplatíte pouze běžnou cenu podle vašeho mobilního tarifu.

Tip – získejte rychlou půjčku 2 000 Kč úplně zdarma

Pomocí formuláře níže můžete zažádat o půjčku 500 až 2 000 Kč u společnosti Ferratum bez poplatků. Je to tak. Půjčíte si 2 000 korun a do zvoleného data splatnosti vrátíte opět 2 000. Neplatíte ani korunu navíc.

A jak dopadla paní Radka? Půjčku u české pobočky finské společnosti Ferratum získala. Schválena byla za 5 minut a za dalších 11 minut měla peníze na účtu. Přidala se tak k více než 1,5 miliónu spokojených klientů, které má Ferratum ve 20 zemích po celém světě.