Pokud vás zajímá, co všechno prožili na svých toulkách světem známí cestovatelé, pak určitě neváhejte festival Kolem světa navštívit.  Čestným hostem tu bude například Christoph Rehage, kterému se podařilo přejít pěšky Čínu z východu na západ. Jeho 4646 km dlouhá pouť s vozíkem na kolečkách trvala přesně jeden rok a během své pouti měl neuvěřitelné množství zážitků.
Dalšími vzácnými hosty festivalu budou herec Jan Révai, který se svým motorkářským parťákem hercem Pavlem Liškou vyrazili na motocyklech přes hory Kavkazu a zpět. Hvězdou festivalu bude i mladá motorkářka Dominika Gawliczková (22 let) z Havířova, která se sama vydala na 12 000 km dlouhou výpravu do Kyrgyzstánu a zpět na malé motorce.
A zažijete tu mnohem více! Například interaktivní workshopy tradičních řemesel Afriky a jihovýchodní Asie. Samozřejmě si tu také budete moci zakoupit nejrůznější výrobky z Mexika, Peru, Indonésie či Nepálu.


Christophu Rehage se podařilo přejít s vozíkem pěšky Čínu z východu na západ.
Autor: Kolem světa.cz

Cestujete letadlem? Navštivte stánek Náhrady.cz!

 Akce se také zúčastní zástupci Náhrady.cz. Jejich experti budou k dispozici návštěvníkům, kteří rádi cestují leteckou dopravou. „Cestovatelé často nevědí na jaké kompenzace a služby mají v letecké dopravě nárok. Rádi bychom jim poskytli informace k jejich konkrétnímu případu a navrhli řešení,“ říká ředitel společnosti Ivo Brokeš. Kompenzace za opožděný či zrušený let se může vyšplhat až k částce 15 000 Kč a je vymahatelná i dva roky zpětně. „Byla by tedy rozhodně škoda se nezeptat ...“, doplňuje Ivo Brokeš. Pro obzvláště akutní případy Náhrady.cz nově zřídily informační linku 727 821 364 (po–ne/8-20).