Jedná se totiž o rodinný podnik, jehož majitel zná své hosty jménem. Dokáže také vyjít vstříc všem jejich požadavkům a přáním, tak říkajíc na míru.

Petr Novák (40), jinak předseda Svazu vesnické turistiky, vidí ve svém podnikání budoucnost. Připouští ale, že jeho výchozí pozice byla o něco lepší, než měli ostatní. "Jednotné zemědělské družstvo, které na naší usedlosti hospodařilo dlouhá desetiletí, nám ji vrátilo už v létě 1989. A od té doby z celého areálu děláme rodinný penzion spojený s kempem pro autoturisty," vysvětlil inspektorovi Blesku.

Celá stavba je vlastně klasický, uzavřený jihočeský statek s obytnými budovami, stájemi a stodolami v jednom komplexu. Přiléhá k němu půlhektarový ovocný sad. Rostou tam hlavně třešně, ale také jabloně a hrušně a stromy se už teď ohýbají pod tíhou plodů. "Nikomu ruce neutrhnu, když si něco vezme, jen nesmí lámat větve nebo poškozovat stromy," říká majitel.

Bydlet v karavanech, přívěsech a stanech pod ovocnými stromy je zvláštní, neobvyklý zážitek a hosté kempu to vědí. Možná i proto jich většina chce být ubytována právě na zahradě. Penzion v usedlosti sice nabízí osmnáct lůžek v sedmi pokojích, ale hosté mají zájem především o místa v sadu.

Jiřina Motlová (26) z Brna patří mezi ně. "Letos jsem tu podruhé a co mě fascinuje nejvíc, je naprostý klid a pohoda tady. Jsou to takové lázně na nervy, moc si to tady užívám."

Její slova doplnil Jiří Böhm (26) z Brna. V kempu Javořice je s přítelkyní pod stanem a váží si toho, že taková místa u nás vůbec ještě jsou. "Majitel poskytuje nadstardandní služby, všechno je tu čisté až přechází zrak a okolí, třeba výlety do Telče a na jiná historická místa nemají chybu. Přijedeme sem určitě zas."


Formulář pro inspektora:
Název kempu: Javořice
Adresa: Lhotka 10
Cena za osobu: děti 30 Kč, dospělí 60 Kč
Cena za stan: 60 Kč
Cena za přívěs, karavan: 100 Kč
Rekreační poplatek: v ceně pobytu


Hodnocení:
Teplá voda celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ne
Zajištěna ostraha areálu: ne
Prodej základních potravin a hygienických potřeb v areálu: ne
Stravování v areálu: ne
Krytý prostor pro vaření: ano
Sportoviště: ano
Dětské hřiště: ne
Počet WC a sprchy pro ženy: 2 a 2
Počet WC a sprchy pro muže: 2 a 2
Osvětlení v noci: ne
Hygiena: 1 (jako ve škole)
Celkový dojem: **** – To už se vyplatí
* – Naprostá hrůza!
** – Raději nenavštěvovat!
*** – Průměr, ale být ve střehu
**** – To už se vyplatí
***** – Grandiózní Popisky Javořice


Vše o kempu Javořice včetně názorů návštěvníků se dozvíte zde.


Máte svůj oblíbený kemp? Na stránkách katalogu Dokempu.cz můžete tento kemp podpořit v anketě o nejoblíbenější kemp roku 2008.

Podrobnosti o anketě naleznete zde.