Spíš jde o to, že areál postrádá rekonstrukci...

"Lidé sem jezdí hlavně relaxovat. Náš kemp je pro střední a nižší příjmové skupiny, a to i kvůli sociálnímu vybavení. V chatkách nejsou sprchy. Nemáme na rekonstrukci, děláme pouze údržby," přiznal inspektorovi Blesku správce areálu Jiří Foltýn.

Celkem 12 chatek a jedna velká chata v oploceném prostoru kempu na první pohled vypadají, že do nich při počasí, které v Moravskoslezském kraji zavládlo, musí rozhodně zatékat. A nepostrádají jen sprchy. Chybí v nich skoro vše základní – jediným vybavením jsou totiž postele, chladnička a v kuchyňce pracovní deska s dřezem. Správce však nedostatek kompenzuje zapůjčením propanbutanového vařiče!

Ani nedaleké "sociálky" nemohou dostat pochvalu – slovo "hygiena" totiž zaslechly maximálně před sametovou revolucí...

V areálu je podle Foltýna kromě 120 míst pro stany také dětské hřiště. Při bližším prozkoumání inspektora Blesku musel zaznít jediný verdikt: Pokud by rekreant našel skutečně odvahu poslat svého potomka na jednu z prolézaček či houpaček, Blesk doporučuje, aby dítě mělo ochrannou přilbu – za ta léta skutečně vyžití pro děti postrádá inovaci.

V kempu je pro rekreanty prý i restaurace. Ve své podstatě jde o "lesní bufet s prodejnou základního sortimentu", ale není v něm problém zařídit polopenzi či plnou penzi. "Vaříme si sami. Jsme tu hlavně kvůli výletům. Jinak nám to tady celkem vyhovuje, nejsme totiž nároční. Je to něco jiného... Je ale pravda, že nějakou investici to tady postrádá," řekla Blesku rodina Munžilů, která přijela do Bystřičky s rodinou Krátkých. Nejvíce si prý společně v kempu užívají večerního opékání buřtů u ohniště, které je součástí areálu.

Formulář pro inspektora

Název kempu: Autokempink Pod Hrází
Adresa: Bystřička
Cena za osobu (chatka): 180 Kč
Cena za stan, přívěs: 50 Kč, karavan 300
Cena za auto: 65
Rekreační poplatek: 14
Hodnocení:
Teplá voda celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ano
Zajištěna ostraha areálu: ne
Prodej potravin a drogerie v areálu: ne
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření: ne
Sportoviště: ano
Dětské hřiště: ano
Počet WC pro ženy: 5
Počet WC pro muže: 5
Osvětlení v noci: ano
Hygiena: 3 (jako ve škole)
Celkový dojem: **
* - Naprostá hrůza! ** - Raději nenavštěvovat! *** - Průměr,
ale být ve střehu **** - To už se vyplatí ***** - Grandiózní!


Vše o kempu Autokemp Olešná včetně názorů návštěvníků se dozvíte zde.


Máte svůj oblíbený kemp? Na stránkách katalogu Dokempu.cz můžete tento kemp podpořit v anketě o nejoblíbenější kemp roku 2008.

Podrobnosti o anketě naleznete zde.