Mají důstojně vítat a lákat zákazníky. Jenže těch je kvůli silné koruně jako šafránu.

Jiskra je rodinný podnik, Slavíkovi si ji pronajali od místního sportovního klubu a snaží se ji rozfoukat v plamínek podnikatelského úspěchu. Mají všechny předpoklady, kemp je v centru krkonošského střediska, vedle stojí pivovar s pivními lázněmi, všechny trasy na hřebeny za plotem.

Dávají tu k dispozici kromě možnosti stanování 20 velmi slušně zařízených chatek s vlastním sociálním zařízením, jež se cenou 1000 Kč za čtyři lůžka dostávají hluboko pod nabídku harrachovských apartmánů. Jenže Čechů jezdí málo a Němci s Holanďany snad i ze spaní opakují 'sparen' (šetříme).

Stanislav Slavík je však racionální optimista a věří na začátek holandských prázdnin. "Nabídneme i množstevní slevy, oni přijedou a na konci měsíce bude plno. Tady u rybníčku je vždycky plno dětí," říká a ukazuje k malému jezírku, kde jsou prý i pstruzi. Dodává, že si zaměstnance nemůže dovolit, a tak vše zvládá rodina a nutno po inspektorsku konstatovat: Bez závad!

Kemp samozřejmě slouží kvůli lyžařům i v zimě a to je to s obsazeností úplně jiné. Někteří tu mají karavany zaparkované celou sezonu a chatky mají pochopitelně topení. Kdo se chce pár dní toulat po Krakonošově zahrádce, neměl by Jiskru ve změti 'Zimmer frei' přehlédnout. Dostane se mu přátelského přijetí, které rozhodně není hrané na euroefekt.


Formulář pro inspektora - kemp Jiskra Harrachov
Autor: Jiří Fabián


Vše o campingu Jiskra Harrachov včetně názorů návštěvníků se dočtete zde.


Máte svůj oblíbený kemp? Na stránkách katalogu Dokempu.cz můžete tento kemp podpořit v anketě o nejoblíbenější kemp roku 2008.

Podrobnosti o anketě naleznete zde.