Pokud se vydá turista do britské hlavní metropole, utratí tady za jídlo více než kdekoli jinde na světě. Ve stejné restauraci za oběd srovnatelné kvality utratí v Londýně dokonce více než v Tokiu či Paříži. Podle nového ekonomického srovnání je sídlo královny Alžběty II. nejdražší jídelnou světa. Průměrná cena za večeři o třech chodech od loňska vzrostla o tři procenta na současných 39,09 liber, v přepočtu tedy asi na 1 620 korun. V ceně je jeden nápoj a také veškeré služby personálu. V Paříži to samé o stejné kvalitě vyjde v průměru na 35,37 liber (1 440 korun), zatímco v Tokiu, jež bylo loni nejdražším městem v tomto směru, vyjde dnes večeře asi na 35,10 liber (1 430 korun). Výhodný je v tomto ohledu New York. V restauraci stejné kvality za obdobné menu a služby zaplatí návštěvník asi 19,30 liber (785 korun). "Je ohromující, jak se Londýn stal drahým. Ale pořád nabízí velké hodnoty v ohledu na kvalitu a cenu," tvrdí Tim Zagat ze společnosti Zagatův průvodce restauracemi.