Cena nemovitostí roste po celé České republice. V Praze zaplatíte za jeden metr čtvereční více jak 100 000 korun. Proč však žít v zamračené střední Evropě, když můžete bydlet ve slunném Španělsku? Za cenu novostavby v okolí Prahy si zde můžete koupit celou vesnici!

Mnohé regiony na Pyrenejském poloostrově trápí problém odchodu mladých lidí z rodných vesnic a městeček do metropolí za lepšími penězi a pohodlnější prací. V Galicii na západě země je takto opuštěných obcích na tři tisíce!

Španělsko však není jediný stát, který se s odlivem obyvatel potýká. Další z jihoevropských zemí Itálie k problému přistoupila razantně. Místní vláda vydala prohlášení, ve kterém oznamuje prodej opuštěných nemovitostí za symbolické jedno euro! Pokud jste přemýšleli o životě v Sardinii nebo Sicílii, tak nyní máte nejlepší příležitost.

V severním Španělsku, pár hodin od metropole León, si můžete koupit vesničku Xerdiz za pouhých 11 000 000 milionů korun. Nabídka zahrnuje šest budov, přičemž hlavní budova je připravena rovnou k nastěhování. K dispozici je také stará školní budova, která se přestavuje na další obytné jednotky. Nedaleká pláž je vzdálená pouhých 20 km a vesnici zdobí dechberoucí výhled na hory.

Fotogalerie
10 fotografií