Ideální destinací jsou Alpy, ale které?

Rakousko

Pokud chcete mít jistotu sněhové nadílky a skvělé lyžařské podmínky, vyrazte do Alp. Rakouské Alpy mají pro Čechy zásadní plus a tím je krátká vzdálenost. Je to nejbližší alpská země, do středisek se dostanete bez problémů autem po dobře upravovaných dálnicích, takže stačí koupit dálniční známku a za pár hodin už můžete brázdit rakouské svahy. Střediska jsou také zaměřena více na rodiny s dětmi a nabízí širokou škálu i nelyžařských zimních aktivit, jako jsou např. sáňkařské a bobové dráhy nebo různé kulturní a gurmánské festivaly. Většina areálů je spojena v rámci jednoho skipasu. Můžete tak nalyžovat stovky kilometrů sjezdovek v rámci jedné karty. Také ceny v rakouských Alpách jsou pro Čechy stále nejpřijatelnější. Najdete tu střediska od špičkových po menší, spíše rodinného charakteru. Ubytování bývá obvykle v menších objektech dobře zapadajících do krajiny. Větší hotely pak mají ve svém zázemí wellness, bazén nebo fitcentrum a nabízejí balíčky, ve kterých jsou skipasy, vstup do bazénu, fitness nebo na kluziště.

Autor: ©TravelTrex | Martin Miseré

Francie

Lyžování ve Francii považují někteří lidé za to nejlepší, co může být. Neuvěřitelná alpská panoramata, velké množství slunečných dní a vyhlášená francouzská kuchyně. Co víc si o dovolené přát? Pokud máte v plánu vyrazit lyžovat právě do Francie, počítejte s delší cestou, je to přeci jenom více jak tisíc kilometrů. Mnoho Čechů tak raději dává přednost autobusu než vlastní dopravě. Francie, to jsou hlavně gigantické areály i rodinné resorty, nekonečně dlouhé upravené trasy, téměř žádné fronty a neuvěřitelně mnoho sněhu, především ve vyšších polohách Savojských Alp. Ať se vydáte do Tignes, nebo Chamonix, všude na vás čekají ultramoderní vleky a lanovky. Sluníčko tu hřeje po celou sezónu a není problém si zalyžovat i v květnu a na ledovci i v červenci.

Itálie

Italské Alpy disponují více než 6 000 kilometry upravených sjezdových tratí. Mezi nejnavštěvovanější část italských Alp patří Dolomity s vrcholem Marmolada, sahajícím do výšky 3 343 m n. m. Právě tady můžete spatřit nádhernou panenskou přírodu, mohutné skalní masivy, vrcholky ledovce. Italské Alpy nabízí také nejstálejší sněhové podmínky. Lyžovat zde můžete s malou letní pauzou téměř po celý rok. Italové zbožňují děti a je to poznat i v Alpách. Nejmenší návštěvníci jsou v horských střediscích vítáni a vše je uzpůsobeno jejich potřebám. Od cvičných sjezdovek, vleků, lyžařských školiček až po menu v místních restauracích.

Autor: ©TravelTrex | Martin Miseré

Aktuální nabídky zimní dovolené pěkně na jednom místě

Nebaví vás složité shánění zimní dovolené a rádi si vše najdete snadno a rychle? Pak vyzkoušejte portál SnowTrex. Vyhledávání zájezdů na SnowTrex je atraktivní především díky své jednoduchosti a srozumitelnosti a uspokojí i ty nejnáročnější příznivce zimních sportů. SnowTrex zajišťuje pro své klienty ubytování ve všech cenových kategoriích a nechybí ani výhodný skipas. V lyžařském středisku Chamrousse jsou k dispozici také delegáti zájezdu, kteří pestrým programem přispějí k příjemné dovolené a spokojenosti zákazníků.