Vrcholem jízdy je šestipodlažní proutěný člověk/satan. Na jedné straně má lidskou tvář a na straně druhé hlavu satana se zatočenými rohy, tak jak si ji představovali pohané.

Návštěvníci mají při jízdě pocit, jako když postava vyrůstá z plamenů a oni právě projíždějí bránou pekelnou. Dřevěná dráha je inspirovaná klasickým hororem z roku 1973. Dráha dosahuje rychlosti 70 kilometrů v hodině, tyčí se nad zemí až do výšky 17 metrů, v některých místech má sklon až 58 stupňů a doba jedné jízdy je čtyři minuty.

Stavba vyšla na 16 milionů liber, tedy 476 milionů korun, a bylo vykopáno přes 40 tisíc tun půdy. Při jízdě uslyší lidé strašidelné zvuky a zpívání, které umocní jejich zážitek.

Temnota

Celému dobrodružství předchází seznámení s Beornen, místem, ve kterém žije tajná komunita uctívající pána temnoty. Právě zde se návštěvníci dozví, že sekta praktikuje rituály spojené s upalováním. A pak se vydají na svou ohnivou a děsivou výpravu.

První oficiální jízda proběhla 17. března 2018. Na každou může nastoupit 24 cestujících, kteří jedou dvěma vlaky, z nichž každý je složen ze šesti dřevěných vozů. Provozní ředitel Francis Jackson řekl: „Wicker Man je nejambicióznějším projektem společnosti Alton Towers.“

Společnost se chlubí tím, že investovala do nejnovějších technologií, které kombinují dřevo, oheň a speciální efekty, aby měli jezdci pocit, že budou závodit s plameny.

Wicker Man

Wicker Man neboli Proutěný muž je horor z roku 1973. Policejní důstojník v něm pátrá po nezvěstném dítěti a stopy ho postupně dovedou až do Skotska. Zde zjistí, že místní komunita praktikuje pohanské rituály. Jejich vrcholem je upalování obětí pro pána temnot. V roce 2006 byl natočený remake, který jsme v českých kinech mohli vidět pod názvem Rituál, kde hlavní roli ztvárnil Nicolas Cage.

Fotogalerie
6 fotografií