Isaiah si v domě pronajal pokoj za 40 dolarů na noc, tedy v přepočtu 850 korun. Pouze v jednom pokoji však rozhodně nezůstal... Mladý muž drze využil sídlo, které nebylo jeho, a na svůj Twitterový účet pověsil veřejnou pozvánku na divoký večírek. Vstupné na novoroční párty bylo podle příspěvku 5 dolarů, tedy zhruba 100 českých korun. Účastníků se na místě nakonec sešlo 250. 

Už kolem 11 hodiny večer ale na místo podráždění místní volali policii. Celá ulice byla zablokovaná stojícími auty, lidé zvraceli, kde se dalo, rozbíjeli okna a všude vládl šílený hluk a nepořádek. Na místě bylo také množství lidí pod vlivem různých drog a opilých nezletilých. 

Společnost Airbnb už potvrdila, že hostitele a majitele nemovitosti, uvedeného pouze jako Simon, odškodní. S ním také postižené sousedy. Isaiah už byl ze služby doživotně vyloučen. 

„K dnešnímu datu bylo vyřízeno celkem 260 milionů úspěšných rezervací přes Airbnb, včetně téměř 3 milionů o silvestrovském večeru, a incidenty, jako je tento, jsou mimořádně vzácné,“ vyjádřila se společnost Airbnb britskému listu The Daily Mail. 

„K podobnému jednání máme nulovou toleranci. Tomuto jedinci bylo používání naší služby permanentně zakázáno. Majitel nemovitosti má naši plnou podporu díky garančnímu programu,“ pokračuje vyjádření s tím, že společnost hodlá být plně nápomocná při policejním vyšetřování celé záležitosti. Proti Isaiahovi už bylo vzneseno několik obvinění. 

VIDEO: Matěj Koutný o ubytovací službě Airbnb.

Fotogalerie
11 fotografií