Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rokytnice nad Jizerou – Zalyžujte si a svezte se na nejdelší české lanovce

/
  • Pohled z Lysé hory
    Pohled z Lysé hory (archiv)
    4. března 2016 ● 06:00


    Nevíte, kam s dětmi o pololetních prázdninách? Zkuste Jizerské hory, které lákají  svým drsným severským rázem i množstvím lyžařských středisek. Rokytnice na Jizerou nabízí skiareály hned tři. 

  • 1.

    Skiareál Horní Domky

    Sk
    Autor: archiv

     

    Na sjezdaře v lyžařských střediscích Rokytnice nad Jizerou čeká na tři desítky vleků a dvě čtyřsedačkové lanovky.  Unikátní lanová dráha Lysá hora měří 2.198 m a je druhou nejdelší v České republice. Její konečná stanice je nástupním místem na běžeckou Krkonošskou magistrálu.

     

    Skiareál Horní Domky
    Lyžařský areál Horní Domky leží  na jižních svazích Lysé hory v nadmořské výšce 657 – 1.315 m n.m. Svou rozlohou, ukázkovými sjezdovkami a vybaveností se může rovnat s nejlepšími lyžařskými středisky v ČR. Je oblíbený především pro velkou různorodost a široký výběr sjezdových tratí, které dosahují celkové délky 14,4 km a místy šířky až 100 m.

     

    Středisko je vybaveno technickým zasněžováním. Při nedostatku sněhové pokrývky je Spartak Rokytnice,a.s. schopenpokrýt technickým sněhem 90% sjezdových tratí.

     

    Snowpark
    Pro příznivce snowboardingu je k dispozici snowpark, který je vybaven několika skoky, různými překážkami a malým tyčovým vlekem. Je oblíben především u příznivců Freestyle.

    Na děti čeká lyžařská škola s pojízdným koberem. Milka dětský park naleznete u stanice lanovky Lysá hora.

    Areál nabízí další služby, které jsou dostupné buď přímo v areálu nebo v jeho bezprostřední blízkosti. Jsou topůjčovny lyžařského vybavení a skiservisy, restaurace, rychlá občerstvení, lyžařské školy, paragliding,horská služba, skibus. Parkování je zajištěno na třech centrálních parkovištích. 

     

    Ceny skipasů

    Celodenní skipas

     dospělí

     děti 

    děti do šesti let

     

    620 Kč

    560 Kč

    0 Kč

     

  • 2.

    Skiareál Studenov


    s
    Autor: archiv

    Ski areál Studenov se rozkládá v nadmořské výšce 620 – 933 m n. m. Je dostupný z centra Rokytnice nad Jizerou a je oblíben díky svým mírným a poměrně širokým svahům především u rodin s dětmi a snowboardistů.

     

  • 3.

    Skiareál U Modré Hvězdy

    s
    Autor: archiv

    Skiareál u Modré hvězdy se nachází v těsné blízkosti náměstí v Horní Rokytnici nad Jizerou, asi 100 m od konečné zastávky autobusu. Profilem a šířkou sjezdovky je zejména vhodný pro začínající lyžaře a snowboardisty, rodiny s dětmi a lyžařské výcvikové kurzy. Skiareál u Modré hvězdy má společné jízdenky s areálem Bahýnka.

    Lyžovat můžete i v okolí Prahy. Máme 5 tipů, kam na sjezdovku

    Kam na lyže? Vydejte se za pár korun do Tyrolských Alp

    Na lyže z Prahy? Žádný problém, do hodiny jste u vleku!

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy