Jela s ním nejen novomanželka Lucie (42), ale i syn Nicolas (3). Z Prahy se neletělo tryskáčem, jako dřív, ale obyčejnou ekonomickou třídou…

Džínové oblečení, kufr na kolečkách… Topolánek včera na pražské Ruzyni vypadal jako běžný turista. Kterou destinaci pro svatební cestu zvolil? Uražený expremiér se obklopil hradbou mlčení. „Jen několika málo lidem ve straně se svěřoval, že pojede do Itálie,“ řekl Blesku jeden z vlivných členů ODS.

Na dovolenou za odstupné?

Naznačil, že Topolánek zamířil do svého oblíbeného Toskánska. „Je to země zaslíbená,“ tvrdil loni Topolánek, když ho tam fotografové načapali s lobbisty a podnikateli. Pro cestu na dovolenou zvolili novomanželé ekonomickou třídu běžné letecké linky. Topolánek totiž teď oficiálně nemá žádný příjem. Od ODS dostal po březnovém odchodu odstupné asi půl milionu korun.

Dnes začíná kongres modrých ptáků. Topolánek, kterého spolustraníci donutili rezignovat kvůli skandálním výrokům o gayích a Židech, přichystal spolustraníkům dopis, kde se zamýšlí nad svým pádem. Podle některých informací v dopise píše, že udělal chybu, když podpořil znovuzvolení prezidenta Václava Klause. Stěžuje si i na spory s premiérem Janem Fischerem. Topolánek zároveň delegátům doporučí, aby zvolili šéfem ODS Petra Nečase.

Fotogalerie
4 fotografie