Jde o bohatou síť naučných stezek, jimiž je toto území doslova protkáno. Z těch novějších jmenujme například tu, která vede Kamennou hůrou a částí Lázní Bělohrad, nebo kratší a méně náročnou stezku 7 holovouských šifer. Ta jde z Hořic do obce Holovousy. V okolí Dvora Králové nad Labem se můžete vydat údolím Hartského potoka.

Naučná stezka údolím Hartského potoka
Autor: Centrála cestovního ruchu Královéhradeckého kraje

Na jednotlivých zastaveních - dřevěných informačních tabulích se návštěvníci hravou formou dovědí o hospodářské a ekologické funkci lesa, o lesních živočiších, stromech a rostlinách. Stezka Po stopách vřešťovské krásy vás provede městysem Velký Vřešťov a jeho okolím. Z obce Horní Brusnice na vrch Zvičina směřuje Kostelní cesta. Okolo Zvičiny zase vyrostla řada tzv. lesních stezek.

Zaujal vás výčet našich nových stezek? Jejich délku, téma, náročnost a další informace najdete na webech podkrkonosi.eu a hkregion.cz, nebo je nejlépe vyzkoušejte sami na vlastní kůži.

Vzhledem k aktuálním vládním opatřením jsou akce a provoz turistických cílů výrazně omezeny.  Doporučujeme vám si před vlastní návštěvou jakéhokoliv turistického cíle ověřit jeho dostupnost u provozovatele. I přes veškerá omezení ale podzim v Česku nabízí nespočet možností procházek i výletů volnou přírodou. Turistické tipy hledejte na kudyznudy.cz nebo se rovnou přihlaste k odběru Newsletteru redakce Kudy z nudy a dostávejte výběr toho nejlepšího každý týden do e-mailu! Využijte stávající situaci i pro objevování míst, která se pyšní značkou kvality Q udělovanou Českým systémem kvality služeb. 

Ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism