Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Země našich nejbližších sousedů: Na Slovensku je stále co poznávat!

/
  • Země našich nejbližších sousedů láká krásnou a neporušenou přírodou i historickými památkami.
    17. února 2017 ● 11:22

    Je to kousek, všude se tam domluvíme a málokde se vidí tolik krásy pohromadě. Sedm slovenských národních parků, bezpočet termálních lázní a koupališť, krásné hory a lesy a potoky, ze kterých se dá pít a spousta dalších věcí na Slovensku nás Čechy láká a stále lákat bude.

  • 1.

    Vysoké Tatry

    Celkem 260 km2 slovenských velehor s nejvyšším Gerlachovským štítem (2 655 metrů) patří k nejúžasnějším přírodním scenériím Evropy. Nalézá se tady celá řada původních forem flóry (hořec jarní, oměj) i fauny (medvěd hnědý, kamzík horský, svišť).

    Oblast je protkána turistickými středisky, perfektně vybavenými pro zimní i letní rekreaci a poznávání kraje.

    Vysoké Tatry.
    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Pleniny

    Překrásný národní park leží na 3 750 hektarech a milovníci přírody  tady najdou divoké kaňony, jeskyně a propasti i nedotčené lesy, kde ještě žijí medvědi a rysové. Dominantami jsou řeka Dunajec, splavná na vorech a rázovitá obec Červený klášter.

    Pleniny.
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Rajecké Teplice

    Šest vnitřních i venkovních bazénů s přírodní termální vodou působí blahodárně na pohybový a nervový aparát. Voda je nasycená vápníkem a hořčíkem, má různou teplotu a přímo v areálu lázní vyvěrá pramen, prokazatelně odkyselující tělo.

    Rajecké Teplice
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Mořské oko

    Téměř čtrnáctihektarové jezero leží uprostřed pohoří Vihorlat, mezi pralesními porosty, ve výšce 619 m.n.m. Je vyhlášenou přírodní rezervací, koupat se v něm nedá, ale okolní nenáročné turistické trasy (od čtyř do osmi km) zvládne v nedotčené přírodě snad každý.

    Mořské oko.
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Slovenský ráj

    Naprosto unikátní přírodní komplex o rozloze 19 763 hektarů s centrem ve Spišské Nové Vsi vyniklá roklinami, kaňony a neporušenou přírodou. Lákadlem jsou vodopády (Závojový v Sokolí dolině měří 75 metrů) a nepřeberné množství turistických tras různé náročnosti.

    Slovenský ráj.
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Liptovská Mara

    Vodní nádrž na řece Váh má rozlohu 2 700 hektarů a je rájem rybářů a vyznavačů vodních sportů. Leží na dohled od našich přírodních krás země - Demanovské doliny, Kriváně nebo proslulých Važeckých lúk s doslova koberci hřibů.

    Liptovská Mara.
    Autor: archiv Blesku
  • 7.

    Navštivte Slovensko!

    Fotogalerie
    14 fotografií
     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

vodnarL: Čehúni-príjdite k nám ,dáme si bryndzové halušky borovičku,my prídeme k vám na bravčo-knedlo-zelo,dáme si pivko a bude nám fajn!!!

(24. 04. 2017 16:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy