Pokud se vydáte do Vídně, neopomeňte navštívit i kraj, který právě Vídeňáci milují. Půl hodiny po dálnici totiž najdou nezkaženou přírodu a hlavně místo, z nějž pochází všechny farmářské výrobky, které ve Vídni obdivujeme.

Za návštěvu určitě stojí malá pekárna v obci Brunn an der Pitten vyrábějící pečivo z tamních vinných jader! „Jde o zdravou alternativu mlsání. Nápad jsem dostala před pěti lety a od té doby už se vinné pečivo dostalo až do Španělska,“ popsala drobná pekařka Denise Pölzelbauer. Její pečivo chutná stejně poctivě jako stoletá kamenná pec, v níž peče.

Pivní gurmáni si pomlaskají v rodinném pivovaru Wolfsbräu v Thernbergu. Marcus Wagner tu udržuje tradici rodiny své manželky, když z místní vody a rakouského sladu a chmele vyrábí prvotřídní ležák a jiné sezónní speciality. Prohlídku můžete zakončit pořádnou ochutnávkou ve stylové světnici. „Ochutnat naše pivo ale můžete samozřejmě i ve Vídni,“ usmívá se Marcus.

A pokud se vám nechce objíždět každý statek a obchůdek zvlášť, zajeďte do lázní Bad Schönau. V nenápadné budově najdete každou sobotu farmářský trh s uzeninami, sýrem, mýdlem, dekoracemi a hlavně vynikajícími pálenkami pocházejícími z tamního ovoce.

Tipy na další výlety a aktuality v Dolním Rakousku najdete zde.

Fotogalerie
11 fotografií