Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To nejlepší z Itálie: Krása přírody se tu snoubí s nepřebernou historií a bohatou kulturou!

/
  • Rádi byste vyrazili do Itálie? Přinášíme vám 5 nej míst!
    27. března 2017 ● 09:41

    Itálie má přes 7 600 kilometrů pobřeží, nejvyšší horu Evropy (Mont Blanc, 4810 m) i nepřeberné historické bohatství. Pro turisty je to učiněný ráj. Blesk vybral 5 nej míst podle Čechů.

  • 1.

    Nejluxusnější: Sardinie

    Na Sardinii nabízí české cestovky ty nejluxusnější hotely v Itálii vůbec. „Osmidenní zájezd do pětihvězdičkového hotelu tu pro velmi náročnou klientelu může vyjít až na 135 tisíc na osobu,“ říká František Vorel z CK Blue-Style. Stejně tak se na ostrově ale v jednoduchých apartmánech na osm dní bez stravy a dopravy ubytujete i za 500 korun. Téměř 1900 kilometrů pobřeží, nekonečné pláže a hornaté vnitrozemí vás budou lákat k procházkám. Hlavní město Cagliari na samém jihu ostrova pulzuje životem a až neuvěřitelnou romantikou. Především v historické části města s křivolakými uličkami plnými obchodů i malých náměstíček s kavárnami a restauracemi.

    Cala Goloritze, Sardinie - Baunei
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Nejvzdálenější: Sicílie

    Už Karel Čapek našel ve svých Italských listech na vzdálené Sicílii vrchol své cesty. Na největším ostrově Itálie narazíte na památky takřka na každém kroku. „Příkladem může být světoznámá Taormina,“ doporučuje Petr Šatný z CK Alexandria jedno z nejkrásnějších historických měst ostrova s antickými památkami a překrásnou pláží. Užít si můžete ale i procházky městy Palermo, Katánie, Caltagirone nebo Syrakusy. Nezapomenutelný je i výstup na Etnu nebo návštěva údolí chrámů v Agrigentu. Pláže San Vito lo Capo, Scala dei Turchi, Marinello, Isola Bella či Kyklopská riviéra patří k nejkrásnějším ve Středomoří.

    Spiaggia dei Conigli, Sicílie - Lampedusa
    Autor: Natursports / Shutterstock.com

  • 3.

    Nejbližší a nejfilmovanější: Okolí Benátek

    Mezi dovolenkáři i filmaři z Česka je nejpopulárnější severní pobřeží Jadranu. V Benátkách se zrodilo třeba meziválečné zpracování Máchových Cikánů. Mezi Benátkami a Terstem se natáčely záběry z Účastníků zájezdu (Sistiana) nebo komedie Všechno nebo nic (2017). Sever Itálie ale nemají rádi jen čeští filmaři. „Naši klienti se sem rádi vrací kvůli krátké vzdálenosti z České republiky, aquaparkům a písečným plážím s pozvolným vstupem do moře vhodným pro děti,“ podotýká Petr Šatný z CK Alexandria. V Itálii se točilo i Slunce, seno, erotika (Monte Casino), Buldoci a třešně (Řím), nebo Bestiář (Gargano).

    ..
    Autor: shutterstock.com

  • 4.

    Nejzapomenutější: Jezero Como

    Skloubíte tu pláže a koupání i hory, a navíc můžete vidět známou tvář. Že jste o něm neslyšeli? Chyba! Como patří mezi smetánkou k jednoznačně nejvyhledávanějším místům celé Itálie! Dokonce ještě víc než ostrov Capri. U kouzelného jezera si koupili letní dům třeba George Clooney, Madonna, Gianni Versace, Ronaldinho, Messi, Sylvester Stallone nebo miliardář Richard Branson. Jezdí sem i Rupert Murdoch, Mariah Carey nebo Brad Pitt a řada dalších. Jezero kromě apartmánů a hotelů obklopují i luxusní vily a zámky. Do některých smíte nahlédnout, ale jiné jsou soukromé.

    Jezero Como
    Autor: scom, Alexandria

  • 5.

    Nej v zimě: Val di Fiemme

    Čeští lyžaři milují italské Dolomity. A nejvíce z nich dává přednost italskému údolí Val di Fiemme. „Jedná se u Čechů o jednoznačně nejpopulárnější lokalitu v celých Alpách,“ říká Jan Bezděk z CK Nev-Dama. „Jede se sem po dálnici, a k tomu perfektní úprava sjezdovek, pohostinnost a rozumná cena,“ shrnuje důvody Robert Nosek, který sem každoročně pořádá zájezdy českých osobností. Olympionička Kateřina Neumannová si tu otevřela vlastní hotel a zamiloval si to tu i filmový frajer na lyžích Viki Cabadaj (Jan Antonín Duchoslav).

    Lyžování v Itálie je zážitek.
    Autor: scom, archiv autora, Nev-Dama

  • 6.

    Navštivte Itálii!

    Fotogalerie
    15 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

ivoadler: Poblíž Neapole je lokalita, jméno už jsem zapomněl, pod kterou dříme obrovský vulkán. Něco jako Yelowstone v Evropě. Divím se, že to cestovky ještě neobjevili. Být u toho, to by byl životní zážitek.

(27. 03. 2017 10:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy