Už pohled po rozlehlých plážích přesvědčí, že se nepíše rok 1993, kdy turistům stačila na pláži deka a slunečník. Desítky kurtů na plážový volejbal, děti hlaholící během animačního programu, plážový aerobik.

Autor: NEV - DAMA

Pláže navíc lemují uzavřená villagia, kde nechybí zeleň, bazény a zázemí pro malé děti.

I večerní procházka do města splní vaše očekávání, tedy hlavně pokud máte chuť navštívit menší kavárničky, bary a restaurace.

Autor: NEV - DAMA

Dovolená za pár korun

Bibione ale pořád zůstává místem, kde lze prožít dovolenou za pár tisíc korun. „Velký zájem registrujeme už od května, kdy tato destinace nabízí příjemné letní teploty a pláže, které ještě nejsou úplně plné. Navíc za ceny, kterým se ani nechce věřit,“ říká Jan Osúch z NEV-DAMY.

Bibione neláká jen starší cestovatele či rodiny s malými dětmi. Mladí lidé tu mohou prožít pár dní u moře, kde téměř jistě byli i jejich rodiče, a ještě stihnout výlet do romantických Benátek, Terstu nebo Verony, proslavené shakespearovským příběhem Romea a Julie.

Hlavní výhodou, která se nemění, je dostupnost. Cesta na severní pobřeží Jadranu měří z Prahy 760 kilometrů a zabere autem nebo autobusem jen pár hodin.