Tunis a Tunisko si lidé často pletou, přitom Tunis je jméno hlavního města a Tunisko celé země. Tunis jako takový je pro cestovatele opravdovým magnetem, neboť v sobě spojuje prvky moderní metropole, čtvrtí, ve kterých se dodnes udržují tradice, ale i originální architektonické styly.

Sidi Bou Said

Sidi Bou Said Jedním z nejzářivějších míst - a to doslova - v celém Tunisu je čtvrť Sidi Bou Said, která působí, jako by ji sem někdo přenesl časem z dob dávných pašů, velkovezírů a sultánů. Sněhobílá stavení září do dáli a jsou ozvláštněna modrými doplňky v podobě střech, okenních rámů či okenic. Sidi Bou Said se rozkládá na svahu mezi majákem a mořem a je odsud překrásný výhled na Tuniský záliv.

Pláže

Tím největším lákadlem jsou ale v létě krásné pláže. Jsou dlouhé i několik desítek kilometrů a do moře se svažují jen pozvolna, což velmi oceňují především rodiny s malými dětmi. Zdejší hotely se vyznačují velmi přátelskou atmosférou a místní kuchyně se vyrovná francouzské. „Mám radost, že jsme do naší nabídky aktivních zájezdů mohli opět zařadit Tunisko. Věříme, že země je velmi dobře připravena na příjezd turistů,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Tunisko láká na vysoké teploty, prázdné pláže i hotely
Autor: Blesk - Nikola Forejtová

BEZPEČNÁ ZEMĚ

Ve středu 29. 7. Tunisko zařadilo Českou republiku v koronavirovém semaforu mezi zelené země. Pro české turisty to znamená, že při vstupu do země nejsou zapotřebí žádná preventivní opatření jako testy na Covid-19 nebo povinná karanténa.

INFORMACE NA CESTU

● V zemi se platí tuniským dinárem

● Ke vstupu je třeba cestovní pas

● Doba letu cca 2:40 hodiny

● V létě je zde slunečno, teploty přes 30 ˚C

Týdenní zájezdy s all inclusive se dají v last minute pořídit od 11 tisíc Kč.

 

Video
Video se připravuje ...

VIDEO • Tunisko: pestrobarevná oáza historie i pozemských rozkoší ukrytá mezi dunami. Ivan D. Hladík, Tonda Tran, Discover Tunisia

 

Fotogalerie
32 fotografií