Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Turistická sezona zahájena: Práskněte do koní a udělejte si výlet!

/
  • Turistická sezona zahájena: Práskněte do koní a udělejte si výlet!
    2. dubna 2017 ● 16:15

    Kdo měl v sobotu jen trochu volna, hned se hnal někam na výlet. Není divu, celý den nás hřejivé sluneční paprsky lákaly ven. Navíc právě 1. dubnem započala v Česku turistická sezona! Kam vyrazit příště?

  • 1.

    Vzhůru na palubu

    Kalendář už sice oznamuje, že začíná apríl, jež je známý svou nevyzpytatelností ohledně počasí, sobota se ale tvářila spíše jako čistokrevné léto. Díky teplému jižnímu proudění se odpoledne šplhala rtuť teploměru vysoko, v Plzni naměřili až 23,7 0C. Jenže nic netrvá věčně...

    „Během neděle se ale počasí postupně pokazí, protože nad naše území začne pronikat studená fronta, která s sebou přinese studený vzduch od severu,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová. „Příští týden přinese další ochlazení a na horách bude sněžit,“ dodala. I tak byste ale mohli vyrazit na nějaký ten výlet. Přinášíme pro vás proto několik tipů.

    Půlmaraton
    Autor: Michal Protivanský

  • 2.

    Počasí

    Je libo říční romantiku? Vzhůru na palubu. Právě v sobotu začaly jezdit linky po Labi z Ústí do Litoměřic a zase zpátky. Jezdí se pravidelně v sobotu, v neděli a ve svátek. A už teď byl obrovský zájem.

    Pravidelná plavba z Ústí do Litoměřic a zpět. Loď cestou zastavuje i ve Vaňově, Dolních Zálezlech, Libochovanech, Velkých Žernosekách a v Lovosicích.
    Autor: Jana Ulrichová

    Jízdní řád lodní dopravy
    Autor: Jana Ulrichová

  • 3.

    Tapíří svačinka

    Děčínská zoo má pro své návštěvníky připravenou pěknou řádku atrakcí. Jednou z nich je i krmení tapírů. Víte, co vlastně jedí? Ne? Tak alou do zoo! A nemusíte jen do té děčínské, všechny jsou plné úžasných zvířat.

    ZOO DĚČÍN:

    Otevřeno: denně 8.00–18.00

    Vstupné: dospělí 80 Kč, děti od 3 let 50 Kč, děti do 3 let zdarma, senioři nad 65 let a studenti 50 Kč, ZTP 40 Kč, ZTP/P zdarma.

    Krmení tapíra v Zoo Děčín
    Autor: Jana Ulrichová

  • 4.

    Tady to voní

    Bučovický zámek je unikátní stavbou italské renesance na sever od Alp. Ale neláká jen na arkádové nádvoří s 90 sloupy, ale třeba na výstavu Květiny v renesanci. O víkendu si přišly »přičichnout« desítky turistů.

    Otevřeno: denně 10.00–16.00

    Vstupné: 90 Kč, děti od 6 let, studenti a senioři nad 65 let 60 Kč, děti do 6 let zdarma, rodina (2 dospělí a 3 děti) 240 Kč, ZTP nad 18 let 60 Kč, ZTP/P a jejich průvodci zdarma.

    Bučovický zámek
    Autor: Mária Rušinová, Michal Protivanský, Jitka Pecharová, Jana Ulrichová, Pavel Ryšlink

  • 5.

    Práskneme do kočáru

    V muzeu historických kočárů v Čechách pod Kosířem nemusejí návštěvníci jen koukat, připraveny jsou i romantické projížďky. Stačí zapráskat bičem.

    Otevřeno: denně 9.00–17.00

    Vstupné: 60 Kč, školy 50 Kč, školky 30 Kč, ZTP, ZTP/P 30 Kč, děti do 6 let zdarma.

    VIDEO: Spanilá jízda s historickým kočárem

    Video
    Video se připravuje ...

    Spanilá jízda s historickým kočárem zavítala na Olomoucko Blesk - Pavel Ryšlink; Hudba: Georgia Violin, Studio Fontána, spol. s r.o.

    VIDEO: V Čechách pod Kosířem můžete navštívit i zdejší zámek, kde je vystaven unikátní obraz Josefa Mánesa, o němž se donedávna vůbec nevědělo!

    V muzeu historických kočárů v Čechách pod Kosířem zahájili sezónu stylovou dobovou jízdou po hanáckých obcích.
    Autor: Pavel Ryšlink

  • 6.

    Velikonoce na »Staromáku«

    Na Staroměstském náměstí v Praze odstartovaly o víkendu tradiční Velikonoční trhy. Dorazili lidé z celé republiky. „Chtěl jsem holkám ukázat, jak to tady vypadá. Počasí je skvělé, sluníčko svítí, tak přece nebudeme sedět doma. Přijeli jsme až z Milevska,“ řekl Martin Kostohryz (39). „Je to super! Moc si to užíváme,“ pochvalovaly si jeho dcery Katka (12, vlevo) a Bára (11).

    VIDEO: Velikonoční trhy na Staroměstském náměstí

    Fotogalerie
    75 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Ferenze113: Určitě záleží na tom, z jaké části republiky jste, ale my když máme s přítelkyní volný den, venku je hezky a měli bychom se doma nudit nebo nás nic nepadá, kam bychom mohli vyrazit, tak hledáme výlety tady: https://www.venkazdyden.cz/tipy-na-vylety občas tam narazíme na opravdu dobrý tip, jelikož jsme toho už hodně viděli, tak se nám podobný weby hodí, máte taky nějaké tipy na podobné weby?

(27. 11. 2017 19:50)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy