Areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku se otevřel lyžařům minulý týden ve čtvrtek, podle provozovatele tak jako první v ČR zahájil sezonu.

Areál už druhou sezonu využívá přírodní sníh i technologický sníh Snowfactory. "Ten je bez jakýchkoliv chemických přísad a je založený na dvou hlavních zdrojích: vodě a vzduchu," řekl ČTK mluvčí střediska Radek Polák. Sníh vyrobený prostřednictvím této technologie tvoří malé ledové šupinky, které mají teplotu minus pět stupňů Celsia.

Monínecká sjezdovka s vlekem poma bude fungovat od 9:00 do 16:00 o víkendech. Sjezdovka je dlouhá necelých 200 metrů. Otevřeny na ní budou dvě lyžařské školy, jedna pro veřejnost, druhá pro ubytované hosty.

Přespřístí týden se navíc otevře i druhá 600metrová sjezdovka obsluhovaná horní kotvou a Monínec nabídne nedočkavcům i možnost večerního lyžování. Na horní kotvě se bude lyžovat ve dne od pátku do neděle (9:00-16:00) a v noci od úterka do soboty (18:00-21:00).

Po celé délce bude hlavní sjezdovka v provozu nejpozději od 20. prosince. Součástí areálu zde bude v zimě rovněž provoz funparku, kde jsou zábavní prvky pro lyžaře a například i lyžařský tunel.

Ve středních Čechách lze navštívit čtyři lyžařská centra, vedle Monínce u Sedlce-Prčice také areál v Kvasejovicích na Příbramsku, Šibeniční vrch v Mnichovicích a centrum v Chotouni u Prahy.

Fotogalerie
35 fotografií