Autor: Vimperk

Skřítci a tajemný poklad

Rodiny s dětmi mohou zažít vzrušující výlet po Stezce lesních skřítků blízko historické vodárny Solar nebo navštívit zábavný volnočasový areál Vodník.  A když bude pršet nebo si jen budete chtít trochu namáhat mozkové závity, je tu připravena logická hra na principu her únikových – Steinbrenerova tiskárna. Když si poradíte s různorodými úkoly, získáte tajemný poklad.

Pěšky po krásách Šumavy

Jestli se rádi procházíte a prozkoumáváte tak přírodu, doporučujeme nedalekou Sudslavickou stezku s jeskyní nebo naučnou trasu Zlatá solná stezka, která začíná ve Vimperku a pokračuje dál krásnou šumavskou přírodou až na hraniční přechod Strážný. Výšlapem na pověstný vrchol Boubín si užijete sportovní turistický zážitek a výhled, který se vám naskytne, stojí za to.

Autor: profimedia.cz

Zámek, židovský hřbitov a rozhledny

Mezi památky které byste rozhodně neměli vynechat, patří kromě státního zámku Vimperk a secesního náměstí také jedinečná židovská synagoga a starý hřbitov v nedaleké Čkyni. Malovaný historický včelín v Krušlově zaručuje nevšední podívanou a na rozhlednách Javorník a Mařský vrch se můžete kochat okolní přírodou.

Šumavské pochoutky na dovolené

Protože ke skvěle prožité dovolené patří i dobré jídlo a pití, navštivte rozhodně i některou z mnoha vimperských restaurací, vyhlášených cukráren nebo jednu z kaváren. Jejich předzahrádky lákají k příjemnému odpočinku a načerpání sil.

Autor: profimedia.cz

Ne(obyčejný) rybník

I okolí Vimperka láká svými top gastronomickými zážitky. Nevěřili byste, ale na první pohled obyčejný rybník v nedaleké Úbislavi skrývá přes léto klenot: Klenot v podobě česko-francouzského manželského páru, který umí ve skromných podmínkách stvořit na talíři pohádku vyladěnou do posledního detailu!

Dejte nám možnost potkat se s vámi v našem krásném městě pod Boubínem!

Více informací: Turistické informační středisko Vimperk, www.vimperk.cz, infocentrum@mesto.vimperk.cz , 388 402 230

Program koncertů, setkání, loutkových divadel a mnohého dalšího – www.letopodboubinem.cz