PŘES STO JEZER 

Bezmála 120 ples povětšinou ledovcového původu se nachází v největším národním parku Bulharska. Vyhlášen byl roku 1992, roste zde 57 endemických druhů.

Národní park Rila: Národní park na západě Bulharska, které je součástí EU a cestovat tam lze i na OP, má rozlohu přes 81 tisíc km 2, teplota v létě se pohybuje do 15 stupňů
Autor: Profimedia.cz

NÁRODNÍ PARK RILA

Národní park na západě Bulharska, které je součástí EU a cestovat tam lze i na OP, má rozlohu přes 81 tisíc km 2, teplota v létě se pohybuje do 15 stupňů. 

NEJVYŠŠÍ NA BALKÁNU 

V národním parku Rila lze vystoupat i na nejvyšší vrchol stejnojmenného pohoří i celého Balkánu. Nejpohodlnější přístup na horu Musala (2925 m n. m.) je z lyžařského střediska Borovec, odkud lze jít pěšky po značené stezce, nebo se lanovkou nechat vyvézt na vrchol Jastrebec (2369 m n. m.) a pokračovat po hřebeni. 

ŘEKA ARDA

Řeka Arda pramení v pohoří Rodopy, vybudováno na ní bylo několik přehrad. 

Řeka Arda: Řeka Arda pramení v pohoří Rodopy, vybudováno na ní bylo několik přehrad.
Autor: Profimedia.cz

SKÁLY BELOGRADČIK

Na severozápadě se nacházející fascinující skály působící jako z Pána prstenů. 

JESKYNĚ DEVETAŠKA

Cenný jeskyní komplex mj. obývá 30 tisíc netopýrů, natáčel se tu druhý díl série Postradatelní. 

Jeskyně Devetashka: Cenný jeskyní komplex mj. obývá 30 tisíc netopýrů, natáčel se tu druhý díl série Postradatelní.
Autor: Profimedia.cz

OBLÍBENÉ ZLATÉ PÍSKY 

Nejvyhlášenější prázdninovou lokalitou jsou Zlaté písky, více než čtyřkilometrová pláž letos nabízí o poznání více soukromí než v předchozích letech. Mezi další populární místa patří Nesebar, Primorsko či pláž Cacao. Týdenní letecký zájezd lze na last minute pořídit od cca 7500 Kč. 

JAKÁ TAM JE SITUACE? 

Bulharsko je na zeleném seznamu zemí s nízkým rizikem nákazy Covid-19. Nyní tam jsou čtyři tisíce aktivních případů, cestování je bez omezení.

Fotogalerie
46 fotografií