Ideální je pro takový případ poslat děti na jazykový kurz do zahraničí. Za dva nebo tři týdny si výrazně zlepší mluvní dovednosti, nebudou se bát mluvit cizím jazykem a budou pohotově reagovat. Navíc si najdou spoustu nových přátel z nejrůznějších koutů světa. Naučí se samostatnosti, zvýší si sebedůvěru a zlepší prospěch v české škole. Taková investice do vzdělání se jednoduše vyplatí na několika frontách!

MNOHO DESTINACÍ

Nabídka kurzů pro děti a mládež je velmi široká, na výběr jsou desítky destinací. „Pokud jde o angličtinu, lze chytré prázdniny trávit například v Oxfordu, Cambridge, Brightonu, Eastbourne, ale také v Edinburghu, na Maltě, v irském Dublinu nebo na Floridě či v kanadském Calgary, a to i s týdenním putováním po Skalistých horách,“ vyjmenovává možnosti Karel Klusák z CK Intact. Nejen kurzy pro děti nabízejí bohatý program pro volný čas. Kromě výletů je možné absolvovat i jízdu na koni, zajít na tenis, golf, zaplavat si nebo zatancovat. Ubytování bývá zajištěno v rezidencích, mládežnických hotelích nebo v hostitelských rodinách.

JE O NĚ POSTARÁNO

Vaše dítě může jet na kurz se skupinou pod vedením českého delegáta, který je s dětmi celou dobu pobytu a předá vám je v letištní hale po příletu. Lze také využít skupinové pobyty na Anglické riviéře v anglickém Torbay a na Maltě ve Sliemě. Chcete, aby dítě nejelo na kurz se skupinou? „Může jet individuálně – výběr lokalit je pak ještě větší. I tehdy jsou po celou dobu pobytu děti pod dohledem pracovníků školy či hostitelské rodiny,“ dodává Karel Klusák.

VYBÍREJTE KVALITU

Zejména pokud jde o děti, je třeba jazykový kurz, resp. jeho poskytovatele, dobře vybírat. Spolehněte se pouze na kvalitní zavedené subjekty s tradicí, dobrými referencemi, dostatečnými zárukami i jištěním. Výhodné je rovněž, pokud takový poskytovatel dokáže zajistit úplný servis včetně letenek, pojištění a víz.

TAKÉ PRO DOSPĚLÉ A RODINY

Na jazykový kurz mohou samozřejmě vyrazit i dospělí. Existují školy pro dospělé, které přijímají pouze studenty starší 30 let, takže se nemusejí obávat, že by byli ve třídě se středoškoláky. Některá zařízení pak mají dvě budovy – jednu pro kurzy pro děti a druhou pro kurzy pro dospělé studenty, takže za jazyky může vyrazit celá rodina!