Posledním přáním herečky Jiřiny Jiráskové bylo, aby byla pohřbena se svou matkou a svou životní láskou Zdeňkem Podskalským na hřbitově v Malenicích v jižních Čechách. Její přátelé prosbu vyslechli a Jiřina tam bude skutečně pochována.

Ostatně také do jižních Čech bylo její tělo odvezeno z pražských Vinohrad, kde herečka žila. Až do tohoto pátku budou její ostatky uloženy v márnici v Malenicích. Potom poputují zpět do Prahy, tentokrát však do Divadla na Vinohradech, kde Jiřina působila úctyhodných 61 let. Tady se s ní bude moci rozloučit také veřejnost. Smutečně vyzdobené hlediště bude veřejnosti přístupno od 10:00 do 12:00.

Zde proběhne poslední rozloučení s nezapomenutelnou herečkou, která ztvárnila nespočet divadelních a více než 140 filmových a televizních rolí. Poté budou ještě ten den odvezeny její ostatky zpět do Malenic, kde by měl v příštím týdnu proběhnout její pohřeb.

Zádušní mši bude v pondělí 14. ledna od 14:00 hodin sloužit v Chrámu Matky Boží před Týnem v Praze pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. "Čtení z Písma svatého se ujme zpěvačka Lucie Bílá, režisér Jiří Strach bude číst přímluvy," řekl mluvčí arcibiskupství Aleš Pištora.

O velkém tajemství a přání, které měla Jiřina Jirásková krátce před smrtí, čtěte v zítřejším Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Pohřební služba odnáší tělo Jiřiny Jiráskové Tereza Hodáliková

Fotogalerie
9 fotografií