Bezvládné tělo Ivany Trumpové nalezla uklízečka u paty schodiště v jejím sedmipatrovém domě na Manhattanu. První informace hovořily o zástavě srdce, pitva ale potvrdila, že podnikatelka zemřela na následky poranění trupu po pádu ze schodů. 

K úmrtí došlo kolem poledne ve čtvrtek 14. července. Jen o den později přitom měla Trumpova rodina vypovídat kvůli soudnímu procesu společnosti Trump Organization. 

Trump (76) a jeho dvě nejstarší děti, Ivanka(40) a Donald Jr. (44), byli předvoláni, aby podali přísežnou výpověď poté, co státní zástupkyně Letitia Jamesová uvedla, že tříleté vyšetřování odhalilo důkazy, že Trump Organization běžně navyšovala hodnotu majetku (včetně kancelářských bloků, bytových domů a golfových hřišť) za účelem získání úvěrů za výhodné sazby a uplatnění daňových úlev. 

Donald Trumpproces veřejně označil za politický hon na čarodějnice. Kvůli úmrtí Ivany Trumpové nicméně generální prokurátorka předvolání odložila, aby dala rodině prostor v klidu truchlit. 

Kromě soudu Trump Organization je bývalý americký prezident vyšetřován i kvůli zapojení do protestů 6. ledna v Bílém domě, během kterých jeden člověk zemřel a řada dalších utrpěla zranění.

Načasování smrti jeho bývalé manželky pak některým lidem přijde podezřelé a hledají za ním politické důvody. Jiní ale podobné úvahy kritizují s tím, že je to vůči Trumpové neuctivé. 

Konspirační teorie kolem úmrtí slavných osobností nicméně nejsou žádnou novinkou. Dodnes lidé spekulují o skutečné příčině smrtí Marilyn Monroe (†36) nebo o tom, zda Elvis Presley (†42) opravdu zemřel, či se jen stáhl do ústraní. 

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Ivana Trumpová (†73): Úspěchy a skandály jejího života Videohub

Fotogalerie
271 fotografií