Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpův syn promluvil o mámě Ivaně (†73): Vládla železnou pěstí!

Autor: ČTK, rc - 
14. července 2022
23:45

 Milující, přátelská, laskavá, ale také přísná! Takovou matkou byla Ivana Trumpová (†73). V rozhovoru pro televizi Fox News to řekl v roce 2020 její syn Eric Trump (38). Rodačka z Česka prý rodině Trumpových vládla železnou rukou. Exmanželka bývalého prezidenta ve svých pamětech sama uvedla, že právě ona vychovávala jejich tři děti a ne Donald Trump (76).

Během prezidentské kampaně Donalda Trumpa prý kolemjdoucí zastavili Ivanu Trumpovou na ulici a řekli jí, že odvedla vynikající práci při výchově jejich tří dětí Donalda mladšího, Ivanky a Erica. „Ano, odvedla,“ odvětila jim prý Ivana, jak popsala pro web PageSix. „Donald byl ten typ otce, který byl v šest hodin ráno v kanceláři. Po snídani jsem vzala děti do jeho kanceláře a ony si hrály na zemi s legem, zatímco Donald telefonoval. Postaral se o ně a miloval je,“ řekla Trumpová o výchově jejího exmanžela s tím, že to nebyl ale ten typ otce, který by je vzal třeba do parku.

„Začal s nimi mluvit, až když byli na univerzitě a mohli diskutovat o byznysu,“ dodala, že rodičovské povinnosti byly na jejích bedrech. Klíčem dobré výchovy byla podle Trumpové disciplína. „Budila jsem je v sedm hodin ráno a ve škole byly v osm. Po škole měla Ivanka hodiny klavíru a baletu a bruslení. Donald mladší a Eric měli karate nebo golf nebo co to bylo. Potom udělali domácí úkoly,“ popsala Trumpová s tím, že už v půl osmé večer byli v posteli. „Pokud je zaměstnáte, nebudou mít čas dostat se do problémů,“ uzavřela.

Vládla železnou pěstí

O výchově své mámy se rozmluvil i Eric Trump, který o ní hovořil v superlativech. „Je neuvěřitelná, je jedním z lidí, kteří dokážou být elegantní, ale také tvrdí. Říká, co si myslí. Umí být přátelská a laskavá. Vlastně se otci dost podobá, on byl přísný, ale ona vládla železnou pěstí.“

„Říká se děkuji, říká se prosím a otevírají se lidem dveře,“ popsal matčinu výchovu její syn.

Manželství Trumpových z let 1977 až 1992 skončilo mediálně propíraným rozchodem, který Eric Trump popsal jako „velmi špinavý“. Jeho osobně ale prý připravil na to, co ho pak čekalo za otcovy prezidentské kampaně a prezidentského mandátu.

„Nikdy to plně nepochopím, ale zřejmě tehdy jsme se poprvé stali středem pozornosti a já se musel naučit nevšímat si toho,“ řekl mladý muž, jemuž bylo v době rozvodové bouře osm let.

Otec mu připomínal, ať nepije a nekouří

Ivana Trumpová podle něj navzdory rozchodu Trumpovy politické ambice podporovala. „Když o tom vztahu přemýšlíte, je na něm nejzajímavější, že se ti lidé vydali každý svou cestou po špinavém rozchodu, kterého si všímal celý svět. Když se jí (matky) ale na něj (otce) zeptáte, řekne, že je to nejlepší prezident, a to od ženy, která si prošla tak těžkým rozvodem, znamená hodně,“ řekl Eric.

Otcova výchova podle něj byla „nezvyklá, ale také neuvěřitelná“. Nebyl to otec typu ‚Pojďme ven hrát fotbal‘, ale spíš ‚Pojďme na stavbu těch 70poschoďových věžáků‘,“ řekl o Trumpovi jeho syn. Donald Trump byl prý přísný otec a šestiletému Erikovi při odchodu do školy každý den nezapomněl připomenout „žádný alkohol, žádné drogy, žádné cigarety“ . Otec prý požadoval disciplínu, ale když byly děti větší, dal jim dostatek svobody a prostoru něco se naučit.

Video  Ivana a Donald v reklamě na pizzu  - youtube.com_ Las Vegas Time Machine /BPŽ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi