Když tančila současný tanec, měla Eva viditelně na krajíčku. „Je to srdcová záležitost, byla to s tátou naše oblíbená písnička,“ vysvětlila Adamczyková, proč zvolila právě Zuzanu Navarovou. „Je to trochu moje ségra, trochu máma, trochu si povídám s rodiči nahoře. Mám pocit, že když vám někdo odejde, víte, že ho nedostanete zpátky, ale že byste si s ním jednou za čas mohli dát kafíčko a říct mu, co se děje,“ objasnila choreografii tance olympijská snowboardistka, za jejímž všudypřítomným úsměvem se skrývá i velká bolest.

Chřadnul

Už v deseti letech byla Eva svědkem, jak tatínek dostal epileptický záchvat. A to jen pár měsíců poté, co mu objevili neoperovatelný nádor na mozku. První ozařování zafungovalo, a dokonce se mohl vrátit do práce, jenže nemoc i záchvaty se po čase vrátily. Dostal poloviční invalidní důchod, zůstal doma a pomalu chřadnul. „Najednou vlastního tátu krmíte, staráte se, aby neležel moc dlouho v jedné pozici, a doktoři vám říkají, že už je to jen otázka času,“ popsala Adamczyková otevřeně v projektu Bez frází. V roce 2018, po 17 letech boje, nakonec nemoci podlehl.

Eva doufala, že tím paradoxně začne nová etapa života i pro obětavou maminku, dokonce jí plánovala zaplatit cestu na Aljašku. Nic z toho se ale nestihlo – z bolesti zad se vyklubal zhoubný nádor. Z nemocnice už se domů nepodívala, jen 6 týdnů po diagnostikování nádoru zemřela. Oporou Evě byl tehdy manžel Marek (35), který ostatně fandil i v publiku, i když přišel na přímý přenos o něco později. Eva ale nakonec tanec ustála. „I kdyby mě to rozhodilo, brala jsem to tak, jak to přijde. Strašně jsem se na něj těšila,“ řekla Blesku. „Nedokázala jsem si představit, že bych na tuhle písničku mohla něco takhle krásného vyjadřovat,“ svěřila se Eva Adamczyková.

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Video
Video se připravuje ...

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch Kateřina Štichová

Fotogalerie
58 fotografií