Kostýmy tanečníků ve StarDance se musí blýskat a zářit, aby každému vystoupení na tanečním parketě dodaly lesk.

Kamínky k tanečním šatům rozhodně patří. Mělo by se všechno blýskat a hlavně by jich tam mělo být hodně. Ráda se třpytím, protože mi to dodá takové sebevědomí, Podle mě, když člověk má málo energie a dostane hodně blýskavé šaty, tak mu to přidá, a tak ho to nastartuje,“ tvrdí tanečnice Lenka Nora Návorková (32), která před dvěma týdny dotančila s hercem Markem Adamczykem (35). 

Video
Video se připravuje ...

Josef Maršálek a Adriana Mašková: Jak drsně přezdívají choreografa? Kateřina Štichová

V letošním ročníku má kostýmy na starost Roman Šolc  se svým týmem. Lepení kamínků si vyžaduje nejenom preciznost, ale především trpělivost krejčových. Někdy lepí až 20 hodin denně, ale čtyři dny před večerem StarDance jedou čtyři dny vkuse!  „Ty kameny tomu dodávají lesk a život, je to taková odměna za to, že si šaty můžete nazdobit,“ říká dámská krejčová Monika Olivová. 

K umístění kamínků se používá speciální tyčinka s včelím voskem, kterou se v misce nabere kamínek a přenese na lepidlo na látce. Je to kvůli tomu, aby se kamínek nepoškodil, nebo neumatlal. Lepidlo je sice bílé, ale když ztuhne, tak zprůhlední a není vidět.

Extrémně zdobené šaty zatím měla moderátorka Iva Kubelková (46). „Zdobili jsme krystalem a kameny, které se jmenují hematity, aby se vytvořil ornament hvězdy. Dali jsem je centrálně do živůtku, aby nebyly v sukni a ta neztratila lehkost a pohyb, a nezpomalovala tanečnici v pohybu. Váha kamenů byla půl kila,“ prozradil Šolc. Modré šaty s hvězdou Iva vynesla třetí taneční večer, kdy na písničku od kapely Team společně s Martinem Prágrem zatančili jive. Na to, kolik vážily, poskakovala jako srnka. 

Fotogalerie
126 fotografií