„Mám představení,“ omlouvala se ve čtvrtek odpoledne Jaroslava Obermaierová (77). Přitom původně tvrdila, že na pohřeb do strašnického krematoria přijede, a dokonce mluvila o tom, že štáb Ulice snad přepsal natáčecí plán, aby kolegové, kteří měli zájem se s paní Zdenou rozloučit, mohli přejet do Strašnic.

Ulice vzpomíná

Představitelka drbny Vilmy Nyklové se nicméně z důvodu představení v divadle omluvila s tím, že si ještě musí vyzvednout brýle. „Víte, od smrti maminky na pohřby moc nechodím. Moc mě to emočně zasahuje,“ řekla deníku Aha! herečka.

Na kolegyni a kamarádku si prý zavzpomínala na své chalupě a zapálila za ni svíčku. Celá Ulice se s Hadrbolcovou rozloučila krásným věncem s nápisem: „Vzpomínáme, Uličníci...“

Poslední sbohem pak dali pekařce Růžence osobně Anička Lišková neboli Ljuba Krbová (65) a Olda Farský čili Ondřej Pavelka (68).

Byla fakt ostrá

Dorazily ale také herecké legendy, jako Jiřina Bohdalová (93) a Libuše Švormová (88). Nad rakví promluvila Iva Hüttnerová (74), kterou se Zdenou Hadrbolcovou pojilo přátelství ještě z dob Divadla na okraji v malostranském Rubínu. „Chtěla bych na ni zavzpomínat jako na skvělou, senzační, šarmantní a vtipnou ženskou, kterou jsem měla ráda... A nejen já,“ zdůraznila herečka a malířka.

„Nedávno někdo z našich kamarádů napsal na facebook, že Zdena byla ostrá. Ano, myslím, že byla fakt ostrá. Uměla sejmout jakéhokoliv umělce tak, že na to do smrti nezapomněl. Stejně tak ale, když vycítila talent, schopnosti a pokoru, dokázala povzbudit, poradit, pomoci. Nemůžu vůbec mluvit...“ zadrhl se jí hlas dojetím.

Dojatá Angelika

Poslední rozkoučení se spolužačkou proplakala. „Je mi líto, že z té naší divadelní třídy mizí kamarádi. Zdena byla skvělá, ale nevídali jsme se. Slyšela jsem, že byla nemocná, ale neměly jsme možnost se vídat,“ svěřila Aha! »česká Angelika« Libuše Švormová v doprovodu manžela.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Štrébl Luboš Procházka

Video
Video se připravuje ...

Libuše Švormová Luboš Procházka

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Pavelka Luboš Procházka

 

Fotogalerie
97 fotografií