Na poslední rozloučení zamíří početná výprava kolegů Hadrbolcové ze seriálu Ulice, v němž hrála pekařku Růženku. „Řešili jsme i přehazování natáčecích termínů. Tam prostě musíme jít,“ řekla deníku Aha! Jaroslava Obermaierová (77) alias drbna Vilma Nyklová z Ulice. Přijít má i bývalá hvězda seriálu Patricie Pagáčová (36) či Ondřej Pavelka (68) alias Olda Farský.

I Pepin z Postřižin

S Pavelkou je spojoval nejen nekonečný seriál, ale hlavně společné působení v Divadle na okraji působící v letech 1972 až 1987 v malostranském Rubínu. Nad rakví kamarádce a kolegyni promluví i herečka a malířka Iva Hüttnerová (74), která v Rubínu hrála s Hadrbolcovou ve vůbec první adaptaci Hrabalových Postřižin z roku 1981. V režii Zdeňka Potužila (†75) byla Zdena krásnou Maryškou a Iva překvapivě strýcem Pepinem! „Ano, je to tak. Budu Zdeničku vyprovázet na poslední cestě,“ potvrdila Aha! Hüttnerová.

Video
Video se připravuje ...

Tvrdý trest pro “pařící“ fotbalisty! Martínek se začne léčit. A zemřela herečka Hadrbolcová Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Na vlnách rozhlasu

Mezi smutečními hosty bude také šéf Českého rozhlasu René Zavoral (47). Právě pro Rozhlas natočila Hadrbolcová během své kariéry řadu her. Po jejím úmrtí Dvojka odvysílala tu od Ludvíka Aškenazyho Servítek z roku 1967. Kdo na pohřeb dorazil? A co zaznělo ve smutečních řečích? Více se dočtete v zítřejším Aha!

Fotogalerie
91 fotografií